Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό – ΚΕΕΡΦΑ» Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από φασιστοειδή τα μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και καλεί σε νέες κινητοποιήσεις, αύριο, την Παρασκευή και στις 9 Οκτωβρίου.
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούσαν σήμερα σε αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από το σχολείο μετά από παρόμοια επίθεση που είχε προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη, την ώρα που φοιτητές μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απέκρουσαν τη θρασύδειλη επίθεση οργανωμένης ομάδας φασιστών και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης.
Είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης που στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες.
Με τη συνεχιζόμενη ρατσιστική εκστρατεία που εξαπολύει ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, με τις πλάτες της Ε.Ε.
Με την τοποθέτηση του «μεταφασίστα» Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας για να προωθήσει τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και να συνομιλήσει με τους ακροδεξιούς αρνητές των εμβολίων.
Οι φασίστες κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και την Κεραμέως που αποκλείει χιλιάδες από τα ΑΕΙ, επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση και βάζει την Αστυνομία μέσα στα ΑΕΙ.
Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να σπείρουν το δηλητήριο τους στην νεολαία της πόλης.
Δεν ξεχνάμε πως ένα χρόνο πριν, το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της πόλης έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα ότι οι φασίστες ανήκουν στην φυλακή, στη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων την ημέρα της καταδίκης των χρυσαυγιτών.
Με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα που δίνει τις μάχες στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με τη νεολαία στα πανεπιστήμια, έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε ξανά φρένο.
Να τσακίσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων που στρώνει τον δρόμο στους φασίστες.
Καμία αποφυλάκιση των δολοφόνων νεοναζί της ΧΑ. Να κλείσουν όλα τα γραφεία τους, να αποπεμφθούν οι δημοτικοί και περιφερειακοί τους σύμβουλοι και η Βουλή να αποζημιώσει τα θύματα των δολοφονικών τους επιθέσεων.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο, στέγη, πρόσβαση στην δημόσια υγεία και ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.
Καλούμε αύριο Τετάρτη 29/9/2021:
?σε αντιφασιστική κινητοποίηση, 08.00 στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
?σε αντιφασιστική διαδήλωση, 18.30 στην Πλατεία Τερψιθέας, Σταυρούπολη
μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τα συνδικάτα και τους αντιρατσιστές και αντιφασίστες της πόλης.
?Εκδήλωση – Συζήτηση στην Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 18:30, Θεατράκι Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1)
- Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ
- Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ
- Γιάννης Κούτρας, Μέλος στο ΔΣ της ΕΝΙΘ και του Σωματείου Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης
- Mimi Mutoba, Προσφύγισσα από το Κονγκό
?Και όλοι και όλες μαζί, στον επόμενο μεγάλο σταθμό ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες 9 Οκτωβρίου,
- Aθήνα, Ομόνοια 3μμ,
- Θεσσαλονίκη 12.00, Άγαλμα Βενιζέλου,
- Χανιά 12.00, Πλατεία Αγοράς,
- Ξάνθη 12.00 Κεντρική Πλατεία,
- Βόλος 12.00,
- Άγιος Νικόλαος 12.00,
- Γιάννενα 12.00, Περιφέρεια,
- Ηράκλειο 12.00, Λιοντάρια.
