Δύο άτομα συνελήφθησαν και πολλά ακόμα αναζητούνται από τις ινδικές αρχές, που κατάσχεσαν σχεδόν τρεις τόνους ηρωίνης αξίας περίπου 2,7 δισ. δολαρίων, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στο λιμάνι Μούντρα, του κρατιδίου Γκουτζαράτ.
Η ποσότητα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 2,7 δισ. δολαρίων, αλλά οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν τον τελικό υπολογισμό του ποσού, δήλωσαν αξιωματούχοι στο BBC.
Το φορτίο έφτασε στη χώρα από το Αφγανιστάν, μέσω ενός λιμανιού στο Ιράν, και ήταν κρυμμένο σε δύο εμπορευματοκιβώτια που υποτίθεται ότι περιείχαν ταλκ.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης λαθρεμπορίου, εμπορίου όπλων και ναρκωτικών (DRI) αναφέρει ότι έλαβε πληροφορίες για μια ύποπτη για ναρκωτικά αποστολή.
Σύμφωνα με την DRI, στην υπόθεση εμπλέκονται και Αφγανοί, όμως δεν έχει συλληφθεί κανείς. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχουν διεξαχθεί έρευνες σε πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Δελχί.
Το Αφγανιστάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηρωίνης στον κόσμο, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), καλύπτοντας περισσότερο από το 80 της «αγοράς» παγκοσμίως.
Πηγή: BBC
