Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε κάθειρξη 7 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκαν από το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε δεύτερο βαθμό, οι δύο «αναρχικοί» Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης, για την ένοπλη ληστεία το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Για απλή συνέργεια καταδικάστηκε με φυλάκιση 2 ετών η 40χρονη συγκατηγορούμενή τους, στην οποία πάντως το δικαστήριο χορήγησε τριετή αναστολή.

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 12 Ιουνίου 2019 και το κατηγορητήριο περιελάμβανε τα αδικήματα της ληστείας, της χρήσης πλαστού εγγράφου και της παράνομης οπλοφορίας. Το δικαστήριο αναγνώρισε στους Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ απέξω πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από συντρόφους των τριών κατηγορουμένων.