Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πιθανότητα πολλοί βρετανοί να απωλέσουν τις διακοπές τους λόγω υποχρεωτικής καραντίνας που θα επιβληθεί σε όσους ταξιδέψουν στο εξωτερικό, οι προσπάθειες της γαλλικής Αριστεράς αλλά και Ακροδεξιάς να καταγράψουν καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, καθώς η ανησυχία της ΕΕ για την  μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.  

Στη Βρετανία ο Independent γράφει στον πρωτοσέλιδο τίτλο του : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έτοιμη να μπλοκάρει τα σχέδια του πρωθυπουργού για διακοπές στο εξωτερικό» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι οι Βρετανοί τουρίστες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποβληθούν σε πολυήμερη καραντίνα, εάν ταξιδέψουν σε πολλούς δημοφιλείς προορισμούς, παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον άφησε ανοικτό ένα παράθυρο ελπίδας για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Πάντως όπως τονίζει το δημοσίευμα οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να κλιμακώσουν την συνεργασία τους αναφορικά με τις απαγορεύσεις στα ταξίδια μετά την προειδοποίηση της Άγκελα Μέρκελ  στη χθεσινή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος  πατάει πάνω σε λεπτό πάγο στη μάχη που δίνει εναντίον της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ.

Οι Times από την πλευρά τους φιλοξενούν στην πρώτη σελίδα τους άρθρο με τίτλο:  «Νέο αιματολογικό τεστ διαγιγνώσκει καρκίνους στους άνω των 50 ετών»  με το σχετικό ρεπορτάζ να υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο τεστ μπορεί να εντοπίσει πάνω από 50 είδη της νόσου με μια απλή αιμοληψία και προσθέτει ότι το βρετανικό ΕΣΥ θα ξεκινήσει τις δοκιμές αργότερα φέτος κι εάν είναι επιτυχημένο θα χρησιμοποιηθεί σε  εκατομμύρια ασθενείς από το 2025.

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου – 25.6.2021

Στη Γαλλία η Humanite  γράφει στο πρωτοσέλιδο της : «Περιφερειακές εκλογές. Η Αριστερά ελπίζει σε μια έκπληξη από τους πολίτες» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών αυτή την Κυριακή θα αποτελέσει το κλειδί καθώς τόσο η Αριστερά όσο και ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν θέλουν να προκαλέσουν την έκπληξη της αναμέτρησης. Η Le Monde από την πλευρά της γράφει στον κεντρικό της τίτλο :  «Δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ  : η Ευρωπαϊκή ρήξη» και στο σχετικό άρθρο επισημαίνει ότι ο νόμος που υιοθέτησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος εξισώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και τη πορνογραφία έχει προκαλέσει σοβαρή ενόχληση στους κόλπους της Ένωσης.  

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου – 25.6.2021

Στη Γερμανία η Handelsblatt σημειώνει ότι ως προς τη Προσφυγική Συμφωνία, η Τουρκία είναι εκείνη που ορίζει τους κανόνες. Ο έλεγχος του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων βρίσκεται πλέον στην Άγκυρα και όχι στις Βρυξέλλες. Επισημαίνει ότι ο δρόμος για μια ειλικρινή και συναφή πολιτική έναντι της Άγκυρας είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Ίσως η συνεργασία θα μπορούσε να ξεκινήσει όχι από πολιτικούς, αλλά από οικονομικούς τομείς, όπως έγινε μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Στην περίπτωση της Τουρκίας αυτό θα σήμαινε εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης, όπως έχει σχεδιαστεί ούτως ή άλλως. Μια στενότερη οικονομική συνεργασία δημιουργεί προϋποθέσεις για καλλιέργεια εμπιστοσύνης, 

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου – 25.6.2021

Στις ΗΠΑ τέλος, οι Financial Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : Ο Μπάιντεν κατοχυρώνει το διακομματικό πακέτο-ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξασφάλισε την δικομματική υποστήριξη στα σχέδια τους για την διάθεση ενός πακέτου ενός τρις. δολαρίων για την βελτίωση των υποδομών της χώρας όπως δρόμους και γέφυρες.