Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια «ανάπλασης» και τουριστικοποίησης στα Εξάρχεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7:00 με αφετηρία τα σκαλάκια του Αστέρα (Μπενάκη και Καλλιδρομίου).
Η ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη τονίζει ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν τη γειτονιά τους στα χέρια του δήμου Αθηναίων και των μεγαλοεταιριών, που με τα σχέδια τους εκτοπίζουν την κοινωνική βάση της γειτονιάς.
«Κι ενώ βλέπουμε τη γειτονιά μας να γεμίζει τουριστάκια, air bnb και να γίνεται κόμβος “εναλλακτικής” διασκέδασης, ταυτόχρονα βιώνουμε και την αυξημένη παρουσία μπάτσων στη γειτονιά να εντείνει το κλίμα αυταρχικού ελέγχου» τονίζουν για να συμπληρώσουν το εξής:
«Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα καθώς ο Μπακογιάννης ξεπουλά με ζήλο όλο και περισσότερους δημόσιους χώρους στην Αθήνα σε ιδιωτικές εταιρίες, ενώ επιδίδεται σε όλο και πιο μεγαλομανή σχέδια ανάπλασης με αποκορύφωμα τη νέα γραμμή 4 του μετρό με σταθμό πάνω στην πλατεία Εξαρχείων. Το χτύπημα τριτώνει με το Πολυτεχνείο, σημείο αγώνων και ιστορίας πολλών χρόνων, να παραμένει όπως όλες οι σχολές κλειστό και με το σχέδιο μετατροπής του κτηρίου Γκίνη σε μουσείο να επέρχεται η σταδιακή αλλά σταθερή απονέκρωσή του»
