Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένταση με συγκρούσεις σώμα με σώμα, έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας από περίπου 60-70 μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. 

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για συγκεκριμένα μέτρα του επίμαχου νομοσχεδίου και κυρίως για την αναίρεση της κυριακάτικης αργίας σε σχέση με τη σκυροδέτηση. Για τον λόγο αυτό, προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση: χρησιμοποιώντας μπετονιέρα, έφτιαξαν τσιμέντο, το οποίο έριξαν στην είσοδο του κτιρίου, στο Υπουργείο Εργασίας. 

Χημικά και ξύλο έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν κάνοντας χρήση βίας, με τις δύο πλευρές να έρχονται στα χέρια. Παράλληλα, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει τη συγκέντρωση, με την ένταση να εκτονώνεται έπειτα από λίγη ώρα. 

Για τα επεισόδια, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προέβησαν σε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και τονίζοντας τη διάθεσή τους για συνέχιση τού αγώνα τους κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου.