Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην Κάλυμνο που παραμένει σε καθεστώς ολικού λοκντάουν ώς τις 24 Μαΐου θα βρεθεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και επιστημονικό κλιμάκιο.

Ετσι, μετά την προχθεσινή επιστολή-SOS του δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη, που ζητά την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου του νησιού και την αποστολή ειδικών κλιμακίων του ΕΟΔΥ, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη μαζί με τοπικούς φορείς και λοιμωξιολόγους σε μια προσπάθεια να βρεθεί αντίδοτο στην πολυπαραγοντική έξαρση της πανδημίας.

Ενδεικτική της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο της Καλύμνου είναι η δωρεά φιαλών οξυγόνου από ιδιώτες. Χθες πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή 66χρονης ασθενούς με κορονοϊό προς το νοσοκομείο των Χανίων Κρήτης. Το προσωπικό της μονάδας Covid-19 του νοσοκομείου Καλύμνου έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά, μιλώντας για τρομερή πίεση στη μονάδα όπου νοσηλεύονται πολλαπλά βαρέα περιστατικά.

Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και η τεχνική υπηρεσία ζητούν την άμεση ευαισθητοποίηση της πολιτείας προκειμένου να προσέλθει στο νησί ειδικό κλιμάκιο γιατρών, νοσηλευτών και της Πολιτικής Προστασίας για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης.