Μετά από έναν μαραθώνιο αγώνα που ξεκίνησε χθες και λόγω βροχής διακόπηκε για να συνεχιστεί σήμερα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά (6-4, 5-7, 5-7) και προκρίθηκε πανηγυρικά για 12η φορά στην καριέρα του στους ημιτελικούς του Rome Masters.
Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να αντιδράσει εξαιρετικά εκεί ακριβώς που έπρεπε, τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ που βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο»!
Αναμφίβολα το σερβίς-γκέιμ του Σέρβου που τον διατήρησε στο παιχνίδι ήταν αυτό του πέμπτου game, όπου χρειάστηκε να σβήσει τέσσερις φορές τα break point του Έλληνα πρωταθλητή για να μείνει στο ματς, να ισοφαρίσει σε 5-5 και να πάρει τα δύο επόμενα.
Ο Τσιτσιπάς από την άλλη, έφτασε πολλές φορές στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Σήμερα έχασε δικούς του πόντους, κυρίως στο παιχνίδι των γραμμών, είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω το χαμένο του σερβίς στο 9ο game του δεύτερου σετ, έχοντας διπλό break point (15-40) και πλεονέκτημα στη συνέχεια, όμως ο Τζόκοβιτς κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω.
Για άλλη μια φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε στις λεπτομέρειες από τον κάτοχο των 18 gramd slam.
