Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε αναπροσαρμογή των οδηγιών για τη χορήγηση των εμβολίων τύπου mRNA, δηλαδή αυτά των Pfizer/ΒioNTech και της Moderna που έχουν λάβει έγκριση για χρήση στη Γαλλία, προχωρούν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές προκειμένου να επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμού.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν αποκαλύπτει ότι η Γαλλία θα παρατείνει την περίοδο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίων τύπου mRNA σε έξι από τέσσερις εβδομάδες, με αφετηρία τις 14 Απριλίου. «Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», δήλωσε ο Βεράν.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι από τη Δευτέρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών και όχι μόνο σε άτομα με σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις.

Επιταχύνεται η εμβολιαστική εκστρατεία

Μετά από ένα αργόσυρτο ξεκίνημα, η διάθεση εμβολίων στη Γαλλία βρίσκει το βηματισμό της και πλησιάζει τον στόχο των 10.000.000 εμβολιασμών με την πρώτη δόση πριν απ’ τα μέσα Απριλίου.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να χορηγηθούν άλλες 10 εκατ. δόσεις μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Η εταιρεία Johnson & Johnson αναμένεται να παραδώσει τις πρώτες 200.000 του εμβολίου της στη Γαλλία αύριο, Δευτέρα, κατά μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως έκανε γνωστό ο Βεράν.

Ο πρόεδρος Μακρόν έχει ποντάρει στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας προκειμένου να επιτρέψει το σταδιακό άνοιγμα της χώρας απ’ τα μέσα Μαΐου.

Την ίδια ώρα πάντως οι ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να αυξάνονται και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να σπάσει και το «φράγμα» των 100.000 θανάτων από Covid-19.

 Χθες, Σάββατο, ανακοινώθηκαν πάνω από 43.000 νέα κρούσματα και έγινε γνωστό ότι 5.769 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. 

Ωστόσο, ο Βεράν τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρίτο lockdown που επιβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει να επιβραδύνει το ποσοστό μολύνσεων.

Ο Βεράν τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρίτο lockdown που επιβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο έχει αρχίσει να επιβραδύνει το ποσοστό μολύνσεων. «Αυτό παραμένει πολύ υψηλό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στη συνέντευξή του. «Μπορούμε να αναμένουμε ότι μετά την περίοδο σταθεροποίησης θα έρθει η πτώση. Αλλά για αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε».

Η Γαλλία βρίσκεται σε νέο εθνικό lockdown, με κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, έως τουλάχιστον τα τέλη του μήνα.