Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ορυμαγδό αντιδράσεων προκαλεί η ανακοίνωση της νέας διοργάνωσης και τη δημιουργία της European Super League, στην οποία πρωτοστατούν ορισμένες από τις πιο ισχυρές οικονομικά ποδοσφαιρικές εταιρείες της Ευρώπης.

Η UEFA επιχειρεί ντεμαράζ 

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κορυφαία διοργανώτρια αρχή της Ευρώπης, η οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου, επιχειρεί ένα ντεμαράζ απέναντι στην Super League, όχι μόνο μέσω των απειλών, αλλά με την παρουσίαση του νέου Champions League, αλλά και με την προώθηση νέας οικονομικής συμφωνίας που θα φέρει αυξημένα έσοδα.

Βαθαίνει το σχίσμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο-Ντεμαράζ επιχειρεί η UEFA

Bloomberg: Ετοιμάζει και οικονομική απάντηση η UEFA;

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η UEFAε είναι κοντά σε συμφωνία με αγγλικό fund για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 4,5 έως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως απάντηση στη συνεργασία ELS-JP Morgan.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και γαλλικά μέσα και, ουσιαστικά, μια τέτοια συμφωνία θα σημαίνει ότι οι ομάδες θα εισπράττουν αρκετά υψηλότερα ποσά από τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Καταδικάζει η Premier League

Στα σχέδια των «12» εξέφρασε, πλέον, κι επισήμως την αντίθεσή της και η Premier League, το πιο πλούσιο πρωτάθλημα εντός Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι «οι υπόλοιπες 14 ομάδες θα κάνουν τα πάντα για να πλήξουν τις έξι ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν στην European Super League».

Η αγγλική διοργάνωση, η οποία ωστόσο προέκυψε από ένα ανάλογο σχίσμα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εξετάζει όλες τις πιθανότητες, αναφορικά με τα μέτρα που μπορεί να λάβει ώστε να εμποδίσει τη δημιουργία της κλειστής αυτής λίγκας.

«Η Premier League θέλει να ευχαριστήσει τους φιλάθλους και τους μετόχους για την στήριξη που έχουν δείξει αυτή την εβδομάδα. Η αντίδραση αποδεικνύει το πόσο η ποδοσφαιρική μας κοινότητα σημαίνει για τον κόσμο» αναφέρει η ανακοίνωση της Premier League. 

«Όχι» από Μπάγερν και Παρί

Από χθες που ξέσπασε η θύελλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν εμφανές ότι από τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις για την European Super League απουσίαζαν δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης, η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Ζεν Ζερμέν.

Ο πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας, Χέρμπερτ Χάινερ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «τα μέλη και οι οπαδοί μας απορρίπτουν τη Super League. Ως Μπάγερν Μονάχου, είναι επιθυμία μας και στόχος τα ευρωπαϊκά κλαμπ να ζουν την υπέροχη και γεμάτη συναισθήματα διοργάνωση, που είναι το Champions League, και να αναπτύσσεται μαζί με την UEFA. Η Μπάγερν Μονάχου λέει όχι στη Super League

Σήμερα ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, Νασίφ Αλ Κελαϊφι, απέρριψε κατηγορηματικά την πιθανότητα η Παρί να συμμετέχει στην Super League, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την UEFA.

«Η Παρί Σεν Ζερμαίν, πιστεύει ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για όλους.  Ήμουν ξεκάθαρος για αυτό από την αρχή. Σαν ποδοσφαιρική ομάδα, είμαστε μια οικογένεια και μια κοινότητα, την οποία κρατούν ενωμένη οι οπαδοί μας. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη να προχωρήσουμε με το μοντέλο διοργάνωσης της UEFA που παρουσιάστηκε χθες. Πιστεύουμε πως η οποιαδήποτε πρόταση χωρίς τη στήριξη της UEFA δεν λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ποδοσφαιρική κοινότητα, αλλά, αντιθέτως, καθοδηγείται από συμφέροντα» δήλωσε σχετικά.

Η πρώτη αντίδραση του Γουαρντιόλα για τη European Super League

Τη διαφωνία του για το νέο θεσμό εξέφρασε και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δηλώνοντας ότι «δεν είναι άθλημα όταν δεν έχει σημασία το αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις».

Ο Καταλανός προπονητής σημείωσε σχετικά ότι «η σχέση μεταξύ προσπάθειας και αποτελέσματος δεν υπάρχει. Θέλω πάντα τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό που μπορώ να βρω και ιδίως στην Premier League. Δεν είναι δίκαιο για τις ομάδες που μάχονται για την κορυφή, όταν φτάσουν σε αυτή να μην μπορούν να κερδίσουν κάτι, γιατί η επιτυχία είναι δεδομένη για τις λίγες και συγκεκριμένες ομάδες. Έτσι νιώθω εγώ. Λένε τώρα ότι δεν θα είναι έτσι και θα βρίσκονται και 4-5 ομάδες με βάση την επίδοσή τους, αλλά τι θα γίνεται όταν κάποιες από τις 15 ομάδες κάνουν τη μία κακή σεζόν μετά την άλλη, όμως παράλληλα θα βρίσκονται πάντα στην διοργάνωση;  Αυτό δεν είναι το άθλημα, είναι κάτι άλλο»

Βαθαίνει το σχίσμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο-Ντεμαράζ επιχειρεί η UEFA

Δικαστήριο στη Μαδρίτη βάζει δύσκολα στις αντιδράσεις κατά της ELS

Σήμερα, πάντως, δικαστήριο της Μαδρίτης προχώρησε σε μια απόφαση βόμβα που ενδυναμώνει τη θέση των «πραξικοπηματιών» έναντι στις απειλές της UEFA και της FIFA.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως οι δύο κεντρικοί θεσμοί του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να προσφύγουν κατά της νέας διοργάνωσης, ούτε και να τιμωρήσουν παίκτες και ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή, τουλάχιστον μέχρι να εξεταστεί νομικά το θέμα της European Super League.  

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αρχικά, τα ημιτελικά του φετινού Champions League πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, ενώ οι ποδοσφαιριστές δεν κινδυνεύουν με αποκλεισμό τους από το Euro 2022. 

Άλλωστε, ήδη από χθες η ομάδα των «12» είχε προαναγγείλει πως έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από νομικής πλευράς για την European Super League.πανεξεταστεί ξανά.