Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι ιαπωνικές αρχές δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά των νότιων ακτών της χώρας περίπου στις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα Τόκιο.

Αν και ταρακουνήθηκαν κτίρια στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Μιγιάγκι που είχε σχεδόν ισοπεδωθεί το 2011, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 20.000 άνθρωποι, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες ή αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων. Ωστόσο, παρά το μεγάλο μέγεθος της δόνησης, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, πέρα από κάποιες μικρές καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων, ούτε στη λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στη Φουκουσίμα, όπου το 2011 εξαιτίας του τσουνάμι είχε προκληθεί σοβαρή ζημιά, με αποτέλεσμα τη διαρροή πυρηνικών υλικών στη θάλασσα.