Ολο και πληθαίνουν τα «καρφιά» μέσα στη Ν.Δ. προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Μετά την Ελίζα Βόζεμπεργκ και τον Θάνο Πλεύρη σαφή θέση πήρε η Ολγα Κεφαλογιάννη: «Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν ήξερα, δεν ήξερα. Ούτε αν φταίω ή δεν φταίω.
Οταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσει ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μια δημόσια θέση ευθύνης, προφανώς και εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης», δήλωσε (Action24), προσθέτοντας ότι «με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση να ήταν πιο γρήγορη», ενώ αιχμές άφησε και για το γεγονός ότι η κ. Μενδώνη δεν είναι εκλεγμένη, σημειώνοντας ότι «εμείς (σ.σ. που είμαστε εκλεγμένοι) περνάμε από την κρίση των πολιτών καθημερινά, όχι μόνο στις εκλογές. Κρινόμαστε από τους πολίτες και βεβαίως λογοδοτούμε στους πολίτες και στη συνείδησή μας».
Υπέρ της παραίτησης της Λ. Μενδώνη τάχθηκε και ο Κων. Μπογδάνος, δηλώνοντας ότι στη θέση της θα την έθετε άμεσα «στη διάθεση του προέδρου», προσθέτοντας: «Το ότι παραιτείσαι δεν σημαίνει ότι φταις. […] Μερικές φορές όμως ίσως καλείσαι να παραιτηθείς από ευθιξία, από κομματικό πατριωτισμό, ή για να προστατέψεις τον αρχηγό».
