Νέα αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί πως «η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».
Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα του ΕΚΑΒ, αυτή τη στιγμή 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε θαλάμους, γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ώστε να μπορέσουν να έχουν φροντίδα υψηλού επιπέδου, έτσι όπως αρμόζει στη κρισιμότητα της κατάστασής τους».
Επίσης, ζητά -«έστω και την ύστατη στιγμή- να αφήσει τα ρουσφέτια σε ιδιώτες κλινικάρχες και να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να νοσηλευτούν άμεσα όλοι όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ».
Η απάντηση της Ν.Δ.
Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα».
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς «να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας» και «να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα».
Λες και η πανδημία είναι λήθαργος κι όχι πραγματικότητα, ο κ. Γεροτζιάφας που είχε προ ημερών περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ» και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, καλεί τον κόσμο στο δρόμο.
Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο», αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
