Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η πιθανότητα επιβολή νέων σκληρότερων περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία, η απαγόρευση αναρτήσεων του Τραμπ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς η επιτάχυνση της διαδικασίας παραπομπής του για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς Τύπου.   

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Αυστηρότεροι κανόνες μπορεί να έρχονται καθώς τα κέντρα για τον μαζικό εμβολιασμό ανοίγουν» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι οι υπουργοί τελούν υπό πίεση να κλιμακώσουν τα περιοριστικά μέτρα καθώς λαμβάνουν προειδοποίηση ότι τα υπάρχοντα  μπορεί να μην είναι επαρκή. Πάντως ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι ήδη 2 εκατομμύρια άτομα μεταξύ των οποίων το ένα τρίτο άνω των 80 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί και πρόσθεσε ότι η όλη διαδικασία θα επιταχυνθεί τις προσεχές διάστημα. Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ τόνισε ότι τα υπάρχοντα μέτρα ίσως να μην αρκούν. Σε άλλα θέματά της η εφημερίδα γράφει ότι αρκετά νοσοκομεία αναγκάζονται να αναβάλλουν κρίσιμες εγχειρήσεις σε καρκινοπαθείς λόγω της πανδημίας, ενώ σε έτερο ρεπορτάζ επισημαίνει ότι η εκδίκαση πολλών δικαστικών υποθέσεων καθυστερεί έως και τέσσερα χρόνια λόγω της πανδημίας.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει στον τίτλο της : «Εμβολιασμός : Οι λόγοι της καθυστέρησης στη Γαλλία» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι αυτό οφείλεται κυρίως στις αλλεπάλληλες αλλαγές στρατηγικής της κυβέρνησης Καστέξ,  αλλά και στο γεγονός της κακής οργάνωσης της διανομής των βελόνων που χρησιμοποιούνται στις σύριγγες με τις οποίες γίνονται τα εμβόλια. Σε άλλο θέμα της η εφημερίδα τονίζει ότι ο Τράμπ αποκλείστηκε από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνει ότι η παρέμβαση έγινε μετά από χρόνια αδράνειας των γιγάντων της πληροφορικής. Η Le Figaro από την πλευρά της έχει τίτλο : «Η παραβατικότητα αυξάνεται στη γαλλική εξοχή» με το ρεπορτάζ να υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες επίσημες στατιστικές δείχνουν μια μεγάλη αύξηση της βίας στην επαρχία κάτι που συνιστά μια νέα πρόκληση για την αστυνομία.

Στη Γερμανία, η  εφημερίδα «SZ» γράφει ότι η φετινή είναι μία χρονιά που καθορίζει το μέλλον της Γερμανίας και συνδιαμορφώνει το μέλλον της Ευρώπης, ίσως για δεκαετίες. Η φαινομενικά ατελείωτη εποχή Μέρκελ λαμβάνει τέλος και είναι η πρώτη φορά στη μεταπολεμική Γερμανία που καγκελάριος αποχωρεί οικειοθελώς, χωρίς να (φαίνεται ότι) υποκύπτει σε εσωκομματικές πιέσεις ή στα κελεύσματα της κάλπης. Τον Ιανουάριο το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) εκλέγει νέα ηγεσία. Οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θέλουν, αλλά ακόμη δεν μπορούν να στηριχθούν αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Ως νέο αστικό κόμμα με ακτιβιστικές καταβολές καθιερώνονται οι Πράσινοι, διεκδικώντας ακόμη και την καγκελαρία. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα κάνουν τα πάντα για να συγκυβερνήσουν, ενώ το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) σταθεροποιείται σε μονοψήφια ποσοστά. Γρίφος παραμένει η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που κρύβει τουλάχιστον δύο κόμματα σε συσκευασία ενός : από τη μία νοσταλγοί του σκοτεινού παρελθόντος, από την άλλη υπερσυντηρητικοί, ευρω-σκεπτικιστές, συνομωσιολόγοι, απογοητευμένοι Χριστιανοδημοκράτες.

Στις ΗΠΑ τέλος, οι New York Times γράφουν στον τίτλο τους : «Αγώνας δρόμου για την παραπομπή Τράμπ καθώς η Πελόζι απευθύνει έκκληση στο υπουργικό συμβούλιο να δράσει» με το σχετικό ρεπορτάζ να υπογραμμίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων κινήθηκε με ταχύτητα αυξάνοντας την πίεση στον αντιπρόεδρο Πενς να του στερήσει κάθε εξουσία και να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής του και μάλιστα του έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών προκειμένου να το πράξει. Στο έτερο θέμα της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Πλημμύρα λαθών , οδήγησε τον όχλο να εισβάλλει στο Καπιτώλιο με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι αγνοήθηκαν προειδοποιήσεις για το τι θα συνέβαινε, ενώ δεν είχε υπάρξει σωστή προετοιμασία απέναντι στον κίνδυνο καθώς και ότι η αστυνομία είχε εξαιρετικά αργές αντιδράσεις.