Ερώτηση με θέμα τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον φυγόποινο υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστο Παππά κατέθεσαν τριάντα τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις των αστυνομικών για ετοιμότητα και παρακολούθηση των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και τη διάψευση του υπουργείου, το γεγονός της εξαφάνισης του ναζιστή Παππά παραμένει μια θλιβερή πραγματικότητα ακόμα και σήμερα, 50 περίπου μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και ρωτούν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
1) Παρακολουθούνταν ή όχι τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”; 2) Ποιες οδηγίες δόθηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες που όφειλε να διενεργήσει η ΕΛ.ΑΣ. για να εξασφαλιστεί η σύλληψη των καταδικασθέντων; 3) Εκτός από τον Χρήστο Παππά, όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες συνελήφθησαν αμέσως μετά την απόφαση και πότε;
4) Δόθηκε εντολή από το υπουργείο έτσι ώστε να ζητηθεί και εξασφαλιστεί η εισαγγελική παραγγελία που κατά δήλωσή του ήταν απαραίτητη για την παρακολούθηση του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης; 5) Εχει φροντίσει να πράξει τα νόμιμα έτσι ώστε να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. παραβίασαν τα άρθρα 26, 79 και 99 του ΠΔ 141/1991 και τα άρθρα 2 και 7 του ΠΔ 7/2017; 6) Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την αστυνομία για τη σύλληψη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης;»
