ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Υψηλή παραμένει η ρευστότητα προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά χρηματοδότησης ναυτιλίας είναι ο σταθερός ρυθμός ανάπτυξης των εργασιών των ελληνικών τραπεζών και ο αυστηρός περιορισμός των «κόκκινων» δανείων (NPL) του κλάδου.

Αυτά τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας και διευθύνων σύμβουλος της XRTC Γ. Ξηραδάκης κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση για το κόψιμο της βασιλόπιτας της Ενωσης. Χαρακτήρισε πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η αγορά της Τραπεζικής Χρηματοδότησης έχει αρχίσει να ανακάμπτει σε παγκόσμιο επίπεδο και ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω ανάκαμψη μόλις ξαναρχίσουν οι έντονες δραστηριότητες στις αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων και ναυπηγήσεις νεότευκτων παράλληλα με την προβλεπόμενη ανάπτυξη της ναυλαγοράς που θα έρθει με την επιτυχή αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης, Ν. Βουγιούκας, επισήμανε ότι οι στιγμές που περνά η παγκόσμια κοινωνία είναι πραγματικά δύσκολες και η διατήρηση της τροφοδοτικής αλυσίδας είναι σπουδαία υπόθεση και ακριβώς εδώ, όπως σημείωσε, βρίσκεται και ο ρόλος της παγκόσμιας ναυτιλίας, η ομαλή χρηματοδότηση της οποίας καθίσταται επιτακτική. «Ισως η περασμένη δεκαετία να μείνει στην ιστορία ως οδυνηρή για τις χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις στη ναυτιλία, τα σημάδια για τα χρόνια που έρχονται όμως είναι πραγματικά ευοίωνα», ανέφερε.

Ο τυχερός ναυτιλιακός οργανισμός στον οποίο έπεσε το φλουρί είναι η Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων της Tsakos Shipping & Trading/Tsakos Columbia Shipmanagement (TCM) S.A.