Σφοδρές αντιδράσεις στον ιατρικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε η απίστευτη κίνηση της Τροχαίας στα διόδια των Μαλγάρων, να επιβάλλουν πρόστιμο σε γιατρό – κάτοικο Θεσσαλονίκης, για άσκοπη μετακίνηση, ενώ πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου εργάζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, το πρόστιμο βεβαιώθηκε γιατί ο γιατρός δεν επέδειξε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αν και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέδειξε το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου.
Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός υπέβαλε ένσταση για το πρόστιμο που του βεβαιώθηκε, η οποία και έγινε αποδεκτή.
Την καταγγελία του γιατρού είχε γνωστοποιήσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. «Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων», σημειωνόταν στην ανακοίνωση.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας καταδίκαζε το συμβάν, κάνοντας λόγο για «υπερβολική αυστηρότητα» από πλευράς των αρχών.
