Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Παναθηναϊκός θα περάσει τη διαβολοβδομάδα του στην Ισπανία παίζοντας απόψε με τη Βαλένθια και την Πέμπτη με την Μπασκόνια και ο Ολυμπιακός, εγκλωβισμένος στην Αθήνα, αιχμάλωτος της πανδημίας. Οι εκτός έδρας αγώνες των «ερυθρολεύκων» με την Μπαρτσελόνα και τη Βιλερμπάν αναβλήθηκαν, καθώς τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στις τάξεις τους χθες ανέβηκαν στα τέσσερα.

Η ιδιαιτερότητα της περίστασης είναι ότι ο τρόπος εμφάνισής τους, σε διαφορετικούς κύκλους των καθημερινών τεστ, μαρτυρά διασπορά που προκαλεί φόβο ότι μπορεί ο αριθμός να αυξηθεί και κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει να συμβεί κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, σε χώρες που προϋποθέτουν παραμονή των νοσούντων 14 μέρες.

Από τα δύο κρούσματα που είχαν εμφανιστεί μέχρι την Κυριακή, χθες προστέθηκαν άλλα δύο. Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, σταμάτησαν οι προπονήσεις και το ΣΕΦ έκλεισε για να γίνει απολύμανση. Το θετικό είναι ότι τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, έχουν απομονωθεί ενώ η ομάδα θα υποβάλλει όλα της τα στελέχη σε καθημερινά τεστ για να έχει ανά πάσα στιγμή την υγειονομική τους εικόνα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός (2-4) δοκιμάζεται το βράδυ (22.00, NS1) στην έδρα της Βαλένθια (4-3) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, o οποίος ταλαιπωρήθηκε από τράβηγμα στη γάμπα και δεν έπαιξε στην ήττα από την Εφές, ωστόσο η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό άλλωστε ο Γιώργος Βόβορας πήρε μαζί του 13 παίκτες.

«Μας έχουν πληγώσει οι τελευταίες ήττες απέναντι σε καλές ομάδες όπου πολεμήσαμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο κοιτάμε μπροστά, τη δύσκολη εβδομάδα που έχουμε. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που έχει εξαιρετική δημιουργία. Είναι πολύ καλή, τόσο στο “πικ εν ρολ”, όσο και στο παιχνίδι με τους ψηλούς με τον Ντούμπλιεβιτς, άρα έχουμε μια σύνθετη δουλειά στο αμυντικό μας κομμάτι καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο στο σκοράρισμα αλλά και τη δημιουργία» τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού». Η Βαλένθια θα παραταχθεί με τρεις ελλείψεις στην περιφέρεια, τους Βαν Ρόσομ, Μαρίνκοβιτς και Σάστρε. «Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες να δημιουργήσουν για τους εαυτούς τους» υπογράμμισε ο τεχνικός των «νυχτερίδων» Χάιμε Πονσαρνάου, δείχνοντας ότι γνωρίζει κι αυτός τα ερωτηματικά που υπάρχουν για τη θέση του πλέι μέικερ, την οποία καλείται να καλύψει ο Μακ.

Στο μεταξύ, χθες η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι το εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τη Ζενίτ θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου, μιας και στις 19 οι «πράσινοι» έχουν ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα κι έτσι θα βρεθούν στην ίδια χώρα. Θυμίζουμε ότι με τη Βιλερμπάν στη Λιόν (εξ αναβολής από την 3η αγωνιστική) θα παίξουν την 1η Δεκεμβρίου.

Τέλος, δυσαρέσκεια στις τάξεις της ΚΑΕ προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι η κατασκευή νέου γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό μένει εκτός του πλάνου της διπλής ανάπλασης.