Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με ήττα ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου του στα ATP Finals του Λονδίνου ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και μάλιστα, η ήττα αυτή ήρθε με τη μορφή… ρεβάνς από τον τενίστα που πέρσι κέρδισε ο Ελληνας πρωταθλητής στον τελικό, τον Ντόμινικ Τίιμ.

Μολονότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση ο Αυστριακός, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από το Μάστερς του Παρισιού λόγω προβλήματος στο γόνατο, χθες ήταν καλύτερος στους σημαντικούς πόντους της αναμέτρησης και επικράτησε του Τσιτσιπά με 2-1 (7-6, 4-6, 6-3). Ξεκίνησε δυνατά από το πρώτο σετ και απείλησε πολλές φορές με μπρέικ, όμως ο 22χρονος Ελληνας τενίστας είχε απαντήσεις και μάλιστα προηγήθηκε με 4-1 στο τάι μπρέικ. Το επιθετικό φόρχαντ του αντιπάλου του και η σωστή άμυνα έδωσαν το πρώτο σετ στον Τίιμ.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει καθώς εκμεταλλεύτηκε μερικά αβίαστα λάθη του αντιπάλου του, ανέβηκε στο φιλέ και είχε υψηλά ποσοστά στο σερβίς του. Ομως στο τρίτο σετ, το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης ανέκτησε τη δύναμη στα χτυπήματά του, πήρε τον έλεγχο των ράλι στους πόντους και προηγήθηκε με 3-0. Ο Ελληνας τενίστας, που πασχίζει να βρει τη φόρμα του μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς στη Βιέννη και στο Παρίσι, δεν είχε απαντήσεις στο comeback του Αυστριακού και παραχώρησε και το τρίτο σετ, σε έναν αγώνα που διήρκεσε 2 ώρες και 17 λεπτά.

Αν του το επιτρέψει το γόνατό του, ο Τίιμ επιδιώκει να τελειώσει τη χρονιά στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα καταφέρει να υπερκεράσει τον Ράφα Ναδάλ αν κατακτήσει τoν τίτλο του Μάστερ των Μάστερς στο Λονδίνο με απολογισμό 3-0 ή 2-1 στη φάση των ομίλων. Ο Ναδάλ θα διατηρήσει τη θέση του αν κερδίσει τουλάχιστον δύο αγώνες στο τουρνουά του Λονδίνου.