Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Βαλένθια διατήρησε την παράδοση που τη θέλει, ακόμα και στις χειρότερες σεζόν της, να βάζει δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και χθες υποχρέωσε τους «μερένγκες» σε βαριά ήττα με 4-1 με τη σφραγίδα του VAR και στα τέσσερα (!) γκολ της. Σημειωτέον, όλες οι υποδείξεις ήταν σωστές, είτε προήλθαν από τον διαιτητή και επικυρώθηκαν από το βίντεο, είτε επισημάνθηκαν από το βίντεο.

Το συμπέρασμα είναι πως οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν θα χρειαστούν ταχύρρυθμα μαθήματα για τις παραβάσεις που συνιστούν πέναλτι. Χθες τα χέρια και οι ανατροπές πήγαιναν σύννεφο και από την άσπρη βούλα προέκυψαν τρία γκολ της Βαλένθια (το πρώτο, τρίτο και τέταρτο) με τον Κάρλος Σολέρ να πετυχαίνει χατ-τρικ με πέναλτι. Το δεύτερο γκολ ήρθε από αυτογκόλ του Ραφαέλ Βαράν – από το βίντεο εντοπίστηκε ότι ολόκληρη η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Και να σκεφθεί κανείς ότι η βραδιά είχε ξεκινήσει καλά για τους «μερένγκες» στο «Μεστάγια», καθώς προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Καρίμ Μπενζεμά. Η απουσία όμως του Κασεμίρο –που όπως και ο Εντέν Αζάρ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα– επέτρεψε στις «νυχτερίδες» να κάνουν πάρτι μεταξύ της μεσαίας και αμυντικής γραμμής των Μαδριλένων. Δεν υπήρχε ο Βραζιλιάνος να αναχαιτίζει και κάπως έτσι προήλθαν τα πέναλτι του πανικού. Οχι ότι είναι άμοιρος ευθυνών ο Ζινεντίν Ζιντάν. Δεν ξεκίνησε τον Κρόος, ενώ επέμεινε στον Μαρσέλο για το αριστερό άκρο αντί του Μεντί και ο Βραζιλιάνος έκανε πολλά λάθη.

Πρωτοπόρος στην Πριμέρα Ντιβισιόν είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ, που συνέχισε με νίκη, αυτή τη φορά 2-0 επί της αποδεκατισμένης λόγω του κορονοϊού Γρανάδα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Εμερι, που επικράτησε 3-1 στην έδρα της Χετάφε, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι παίκτες του Ντιέγο Σιμεόνε διέσυραν 4-0 την Κάδιθ, με πρωταγωνιστή τον Ζοάο Φέλιξ που πέτυχε δυο γκολ, ενώ οι Μάρκος Γιορέντε και Λουίς Σουάρες πρόσθεσαν από ένα.

Με νίκη συνέχισε και η Μπαρτσελόνα, που προσπαθεί να ανεβεί στη βαθμολογία. Το Σάββατο νίκησε 5-2 την Μπέτις, σε ένα ματς όπου ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε αρχικά στον πάγκο και μπήκε στο ματς στο ημίχρονο, με το σκορ στο 1-1, με γκολ των Ντεμπελέ και Σανάμπρια, ενώ ο Γκριεζμάν είχε χάσει πέναλτι. Ο Αργεντινός αρχηγός αρχικά έδωσε ασίστ στον Γκριεζμάν για το 2-1 και κατόπιν πέτυχε δυο τέρματα. Το 5-2 για την Μπαρτσελόνα έκανε ο Πέδρι και ενώ νωρίτερα είχε μειώσει ο Μορόν. Η κακή είδηση της ημέρας για τους «μπλαουγράνα» ήταν ο τραυματισμός του Ανσου Φάτι, που θα υποβληθεί σήμερα σε εγχείρηση μηνίσκου στο αριστερό του πόδι και βγαίνει νοκ άουτ για τις επόμενες εβδομάδες.