ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Γιώργος Μανετάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Ο μπάτσος του θηριοτροφείου» (Kindergarten Cop) ήταν μια αμερικανική κωμωδία του 1990 με πρωταγωνιστή τον Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ σε σκηνοθεσία Αϊβαν Ράιτμαν. Δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορία μας αλλά μου αρέσει ο τίτλος της.

Οπως αποκάλυψε ο Σάββας Λιβάνιος (από τους ελάχιστους εναπομείναντες «ρεπόρτερ παλαιάς κοπής»), ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, «μετά και το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, οδηγείται στη συλλογή στοιχείων και την αποστολή φακέλου στην UEFA, εξηγώντας τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής έχει ζητήσει από τους ρέφερι σε ανύποπτο χρόνο να καταγράφουν τα πάντα στα φύλλα αγώνα, επισημαίνοντάς τους πως μόνο έτσι θα μπορεί να τους προστατεύσει σε οτιδήποτε συμβεί.

Ηδη, στον σχετικό φάκελο τοποθετήθηκε αντίγραφο του φύλλου αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακός, όπου ο Κ. Καραπαπάς επιτέθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με ύβρεις και απειλές κατά του Καραντώνη και των βοηθών του. Οι διαιτητές έχουν ενημερωθεί πως αν ένας από αυτούς δεχτεί επίθεση εκτός γηπέδων, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής θα ενημερώσει άμεσα την UEFA και θα ζητήσει τη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας. Με αυτόν τον τρόπο ο Κλάτενμπεργκ θέλει να βάλει «φρένο» στο διαρκές μπούλινγκ σε βάρος των Ελλήνων διαιτητών που έχουν δεχτεί σωρεία επιθέσεων εδώ και πολλά χρόνια».

Πολλοί απόρησαν πώς βρέθηκε στα μέρη μας ο περί ου ο λόγος. Φαίνεται -από τα πρώτα δείγματα γραφής- ότι ο άνθρωπος ήξερε πού έμπλεκε. Ηξερε ότι ερχόταν σε ένα «θηριοτροφείο». Τι θα καταφέρει δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά έχει ξεκινήσει φορτσάτος. Αν μάλιστα καταφέρει να μη βάλει νερό στο κρασί του ίσως κάτι να καταφέρει.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται. Οχι απ’ όλους, να εξηγούμαστε. Κάποιοι γουστάρουν. Η πλειοψηφία πάλι, ΟΧΙ. Το δηλητήριο που χύνεται καθημερινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι. Καιρό τώρα επηρεάζει τα ζωτικά του όργανα! Κάποιους δεν τους νοιάζει, αλλά αυτοί είναι η μειοψηφία. Ελάχιστοι! Βέβαια, κάνουν μεγάλη… φασαρία αλλά οι πολλοί, οι πάρα πολλοί, η συντριπτική πλειοψηφία είναι με την μπαλίτσα. Με τις Κυριακές μας στα γήπεδα. Κι όλοι αυτοί θέλουν να σηκωθούν, να ξεκαρφωθούν από τους καναπέδες τους και να επιστρέψουν -κορονοϊού επιτρέποντος- στις κερκίδες.


Ποιος Λεμονής; (O) Μπάμπης (o) Τεννές κυρίες και κύριοι!

@pas_lamia_1964 @fcapollon


Με κάθε επισημότητα κι ένα ταψί μπακλαβά (!) στα χέρια παρουσίασε η τουρκική Γκαζιαντέπ την καινούργια της μεταγραφή, τον γνωστό μας εκ Βελγίου Κέβιν Μιραλάς. Ας ευχηθούμε να μην το πάρουν χαμπάρι οι ομάδες μας και… ζηλέψουν. Δεν τολμώ καν να φανταστώ -π.χ.- τον ΟΦΗ, να παρουσιάζει νέο παίκτη στο «Θ. Βαρδινογιάννης» με πίτες σφακιανές στα χέρια του ή καλτσούνια. Ούτε και τη Βέροια, βέβαια, να μας παρουσιάζει τα φετινά μεταγραφικά της αποκτήματα με ταψάκια ραβανί (όσο νόστιμα και να ’ναι τ’ άτιμα!) ανά χείρας.


Black Box

«Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αρίθμ. 194/5-10-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ παρατείνεται για ένα (1) έτος το δικαίωμα στους διαιτητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας το 2020 με τη συμπλήρωση του 50ού έτους της ηλικίας τους, να ορίζονται ως διαιτητές στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΟΚ αποκλειστικά στην αγωνιστική περίοδο 2020-21, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η μη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, λόγω της πανδημίας του covid-19».

#anastopoulos #eok

#vasilakopoulos @ζήτω!


Mood of the week


Μεταγραφές. Ολοι χαίρονται. Κι ύστερα έρχονται οι… μέλισσες (του Μαΐου) και συνεχίζει να χαίρεται μόνο ένας. Και οι υπόλοιποι να κλαίνε. Και φτου κι απ’ την αρχή!


Ισως το κορυφαίο ομαδικό αυτογκόλ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία!


«Τα Πανεπιστήμια δημιουργούν ειδικότητες κι όχι προσωπικότητες»

Ζωρζ Πιλαλί