Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη, στον δήμο Κανδάνου – Σελίνου στα Χανιά, πλησίασε διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονταν στο σημείο, προκαλώντας ζημιές σε ένα εξοχικό σπίτι.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση, μέσα σε χαράδρα και κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή της Σκλαβοπούλας, όπου υπάρχουν οικισμοί. Την κατάσβεση δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι που άλλαζαν διαρκώς κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής, έχει κάψει αγροτικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και δασικές εκτάσεις με πυκνή και αραιή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Μετόχι της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα σε δασική έκταση και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Κρήτη.