Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ανακοίνωση – καταγγελία για το ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα του νερού στις φυλακές Γρεβενών, προχώρησε η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων».

Όπως αναφέρει, συχνά γίνονται διακοπές νερού και μάλιστα για αρκετές ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των ίδιων των κρατουμένων.

«Όταν μάλιστα δεν υπάρχει καν πόσιμο νερό, τότε αυτή η έλλειψη αποτελεί πραγματικό βασανιστήριο, σύμφωνα και με την ΕΣΔΑ», τονίζει επίσης η Πρωτοβουλία που καταγγέλλει τη διεύθυνση της φυλακής για αδιαφορία.

Καλεί τέλος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως και τη διεύθυνση της Φυλακής Γρεβενών, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι κρατούμενοι να πάψουν να στερούνται ένα ουσιώδες αγαθό για τη ζωή και την υγεία τους.