Πλήρη κάλυψη προσέφερε η κυβέρνηση στον Αδωνη Γεωργιάδη για την ανοιχτή απειλή του προς την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Η κάλυψη ήρθε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος επιχείρησε, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να δικαιολογήσει τον κ. Γεωργιάδη για την ακραία δήλωσή του ότι η κ. Τουλουπάκη «πρέπει να μπει φυλακή», υιοθετώντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο και την ίδια την απειλή.
Ειδικότερα ο Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης, αλλά ως ένας πολίτης που εξέφρασε μία προσωπική αγανάκτηση, για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί, εδώ και χρόνια», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».
Μόνο που ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης δεν κλήθηκε να βγει στον ΑΝΤ1 ως πολίτης ούτε και να μιλήσει βέβαια ως πολίτης, αλλά και στην υπόθεση που διερευνά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν είναι φυσικά ελεγχόμενος με την ιδιότητα του πολίτη αλλά με αυτήν του πρώην υπουργού.
Κι ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης, όχι μόνο παρεμβαίνει ευθέως στη Δικαιοσύνη, αλλά επιχειρεί να εκφοβίσει μια εισαγγελέα, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος βρίσκεται η τοποθέτηση στη Βουλή του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος επισήμανε ότι «είναι αδήριτη ανάγκη» να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια αποκατάστασης του αισθήματος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο οι Ελληνες θα αισθανθούν ασφαλείς, ότι μπορούν να βρουν το δίκιο τους όταν πραγματικά κάποιος τους αδικεί».
Χωρίς πρόσημο
Επιπλέον ζήτησε από τους βουλευτές από όλες τις πτέρυγες «να στείλουμε ένα σοβαρό, σταθερό παιδαγωγικό μήνυμα στην κοινωνία: Τουλάχιστον ο χώρος της Δικαιοσύνης να μείνει έξω από αυτές τις πρακτικές, που στο παρελθόν και τον πλήγωσαν και δημιουργούσαν μεγάλη αμφισβήτηση στον μέσο Ελληνα πολίτη» και ανέφερε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε «κανένα περιθώριο εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.
»Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχει πολιτικό-κομματικό πρόσημο. Η Δικαιοσύνη είναι καταφυγή, είναι ο χώρος που πρέπει να προσβλέπει και να προστρέχει κάθε Ελληνας πολίτης, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ζητήματα που δημιουργούν αμφιβολία και αμφισβήτηση». Η τοποθέτησή του αυτή αποτελεί ασφαλώς και ένα έμμεσο αλλά καθαρό «άδειασμα» στον Αδ. Γεωργιάδη.
Τον κ. Γεωργιάδη «άδειασε» ευθέως ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα (Kontra) και απάντησε: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Καταλαβαίνετε από την αρχή ότι επειδή ακριβώς έχω πίσω μου αρκετά χρόνια στο Κοινοβούλιο, έχω μάθει και ως συνταγματολόγος να σέβομαι τους θεσμούς και τις διαδικασίες. Ο καθένας κρίνεται και με βάση τις θέσεις που παίρνει και το πόσο καλά τις στοιχειοθετεί. Εγώ προσωπικά μέχρι τώρα έχω πολιτευτεί με αυτόν τον τρόπο και δεν πρόκειται να κάνω εκπτώσεις ούτε στις αρχές ούτε στις αξίες μου».
Αντίθετα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης ταυτίστηκε με την πρακτική Γεωργιάδη, λέγοντας (ΑΝΤ1): «Ο κ. Γεωργιάδης χθες έθεσε ένα συγκεκριμένο ζήτημα παραβίασης του Συντάγματος από την κ. Τουλουπάκη. Αν το έχει παραβιάσει, δεν πρέπει να τιμωρηθεί;».
«Αν η κυβέρνηση θέλει ο κ. Γεωργιάδης να μιλά ως απλός πολίτης, όπως είπε με θράσος σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τον στείλει σήμερα κιόλας σπίτι του ώστε να μπορεί να λέει ό,τι θέλει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «όσο παραμένει υπουργός, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει το σύνολο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».
