Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για μερικές εβδομάδες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς πήγαιναν χέρι χέρι στη βαθμολογία, αλλά αυτό άλλαξε από προχθές. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξέφυγαν με τρεις βαθμούς, είναι μόνοι στην πέμπτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στο επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν ισχύσει η τιμωρία της Σίτι, ήδη έχουν τη συμμετοχή στα χέρια τους. Αν αυτή εξαλειφθεί, τότε θα παλέψουν με τις Τσέλσι – Λέστερ. Το Σάββατο, πάντως, ο Πεπ Γουαρδιόλα εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα πέσει η ποινή. To CAS ξεκίνησε να εκδικάζει την υπόθεση προ δύο εβδομάδων και λογικά από μέρα σε μέρα θα έχουμε και απόφαση.

Μέχρι να δούμε τι θα συμβεί, η Γιουνάιτεντ αιφνιδιάστηκε υποδεχόμενη την Μπόρνμουθ και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Ομως, η ομάδα του Σόλσκιερ δεν είχε περιθώριο για… παιχνίδια. Ο φορμαρισμένος Μαρσιάλ, ο Ράσφορντ, ο θαυματουργός πιτσιρικάς Γκρίνγουντ (δυο φορές, φωτ.) βρήκαν δίχτυα, ενώ το κερασάκι στο τελικό και χορταστικό 5-2 έβαλε ο Φερνάντες, ο MVP του 2020 για τη Γιουνάιτεντ. Ο Πορτογάλος είχε και δύο ασίστ.

Οι Γουλβς, έπειτα από ένα σερί νικών που δημιούργησαν μετά την επανεκκίνηση, ηττήθηκαν εντός έδρας από την Αρσεναλ με 2-0. Ο Μπουκαγιό Σακά πέτυχε το παρθενικό γκολ της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ, δίχτυα βρήκε και ο Λακαζέτ, για να πάρουν μια μεγάλη νίκη οι Λονδρέζοι.

Ο Μικέλ Αρτέτα είδε την ομάδα του να ανεβαίνει στην 7η θέση με 49 πόντους, γεγονός που τον ώθησε να δηλώσει: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μπορούμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ». Δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, παρότι απομένουν πέντε αγωνιστικές.

Από τη στιγμή που υπάρχει και το ερωτηματικό της Σίτι, τα πάντα είναι ανοιχτά και σχεδόν η μισή Πρέμιερσιπ παλεύει για να βγει στην Ευρώπη. Χθες, το Μπέρνλι-Σέφιλντ ήρθε 1-1 και η ισοπαλία δεν βόλεψε κανέναν, ενώ μεγάλη σημασία έχει το αποψινό Τότεναμ – Εβερτον.

Οσον αφορά τους Γουλβς, κάποια στιγμή θα έχαναν, κι αυτό που μένει να δούμε πια είναι αν θα επανέλθουν στις νίκες σύντομα ή αν θα μπουν σε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Μην ξεχνάμε ότι σε έναν μήνα από τώρα θα γίνει η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα Λιγκ.

Πάντως, στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα πρέπει να θεωρείται κανείς σίγουρος εκτός από τη Λίβερπουλ. Η Λέστερ με την Τσέλσι νίκησαν με 3-0 κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας και Γουότφορντ αντίστοιχα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένες.