Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε περίπου 350 ελέγχους για κορονοϊό προχώρησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έσπευσαν στην προσφυγική δομή της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, καθώς η διάγνωση εγκύου με τον ιό σήμανε κινητοποίηση.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ και καθώς η δομή έχει τεθεί από προχθές σε 14ήμερη καραντίνα, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα που διαμένουν στη δομή.

Ο δήμαρχος Παιoνίας Κώστας Σιωνίδης ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα επαναλειτουργήσουν κανονικά τα έξι σχολεία (τέσσερα δημοτικά, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο), τα οποία έκλεισαν  για προληπτικούς λόγους.

«Μόνο για χθες και για σήμερα παρέμειναν κλειστά τα σχολεία και έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Την Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά και θα υποδεχθούν τους μαθητές», διευκρίνισε ο κ. Σιωνίδης στο «Πρακτορείο FM» και τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα για επιπλέον μέτρα, διότι τα παιδιά από τη δομή που φοιτούν στα σχολεία αυτά, είναι σε καραντίνα και δεν θα πάνε στα σχολεία».

Ο δήμαρχος Παιoνίας είπε ακόμα ότι«έγινε λήψη 360 δειγμάτων από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Ο ίδιος ανέφερε πως «ήταν αρνητικό το δείγμα που πάρθηκε από το νεογέννητο παιδί και από τη συνοδό της γυναίκας που εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό».

Στη δομή της Νέας Καβάλας διαμένουν περίπου 1.500 άτομα.