Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι εκδότες Ιωάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, καλούνται στις σήμερα, στις 17:00, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
Και τα τέσσερα πρόσωπα καλούνται «για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο κατά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ενημέρωσή τους για τη χρήση των παρεχόμενων προς αυτούς δικαιωμάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εκδότες και η δημοσιογράφος αναμένεται να ζητήσουν αναβολή, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.
«Είτε ως μάρτυρας είτε δέσμια θα πάω στην προανακριτική επιτροπή και θα δώσω όλα τα στοιχεία που έχω», δήλωσε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή», η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και κατήγγειλε ότι καλείται ως ύποπτη για να «ξεπλυθεί» το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, διότι ο Σάμπυ Μιωνής «ποτέ δεν φορολογήθηκε γι’ αυτά τα χρήματα».
Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την έκπληξή του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ως ύποπτης από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής και επισήμανε ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης.
