ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Η Κομισιόν επιβεβαιώνει αυτό που επισημαίνουμε από την πρώτη στιγμή: ότι η Ελλάδα εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια της Ευρώπης στην ύφεση και τις απολύσεις», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι «η ανευθυνότητα της κυβέρνησης, που δεν είναι σε θέση ούτε καν μια σοβαρή πρόβλεψη να κάνει για την ύφεση το τρέχον έτος, είναι προφανής».

«Ωστόσο, το χειρότερο είναι πως η στρατηγική της ανεπαρκούς στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις δεν οφείλεται στην ανικανότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη, αλλά στην προσωπική του επιλογή. Διότι, αν και κυνική, είναι συνειδητή του επιλογή να αντιμετωπιστεί η πανδημία ως ευκαιρία για έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης της οικονομίας», συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και αυτό έγινε για να σαρωθούν η αγορά εργασίας και οι μισθοί και να αναγκαστούν σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίοι που μέχρι χθες τους υμνούσε, αλλά σήμερα οι υπουργοί τούς αποκαλούν “ζόμπι” και “μπαταχτσήδες”. Και στο τέλος να επιβιώσουν, να χρηματοδοτηθούν και να αναπτυχθούν μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί, καταλαμβάνοντας τον χώρο των μικρών και των μεσαίων, που θα έχουν πια βγει εκτός αγοράς, και δίνοντας μισθούς πείνας στους εργαζόμενους» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Αντί “Μένουμε όρθιοι”, “Μένουμε με την ελίτ…”».