Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων ανέλαβε να διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια Αθηνών, μετά από σχετική παραγγελία της εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο, στις οποίες γίνεται λόγος για λήξη εντός Απριλίου, των περιοριστικών μέτρων που έχει θέσει σε εφαρμογή η Κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του sars CoV-2.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, θα ελεγχθούν όσα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο αναφέρονται σε ειλημμένες αποφάσεις και συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον τερματισμό των αυστηρών μέτρων για την πανδημία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μία στρεβλή εικόνα και ανησυχία στους πολίτες.

Σε αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, διαψεύδοντάς τα με κατηγορηματικό τρόπο και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι πολίτες, από τη μια ακούνε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να λαμβάνουν νέα αυστηρά μέτρα και τους γιατρούς να τους καλούν να τα εφαρμόσουν και από την άλλη διαβάζουν στο διαδίκτυο ότι ήδη έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες εντός Απριλίου για να λήξουν αυτά τα μέτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να διαταράσσεται η πίστη των πολιτών στην αναγκαιότητα των μέτρων και τη συνέχιση τους.