Ο Μάικ Πομπέο, από την Αντίς Αμπέμπα, τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνομιλήσει με την Τεχεράνη «ανά πάσα στιγμή», όμως αυτή ξπρέπει να αλλάξει «θεμελιωδώς» τη συμπεριφορά του, και πως η εκστρατεία άσκησης μέγιστης πίεσης εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί.
«Δεν βιαζόμαστε, η εκστρατεία πίεσης συνεχίζεται. Δεν πρόκειται απλώς για μια εκστρατεία οικονομικής πίεσης… αλλά και για την απομόνωσή του μέσω της διπλωματίας», δήλωσε ο Πομπέο στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας προτού αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία.
Το Στέιτ Ντιπάρμεντ ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, που ξεκινά σήμερα, ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον βασιλιά Σαλμάν, τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν και τον υπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν.
