ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Χριστίνα Κοψίνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε μέτρα υποστήριξης του εργασιακού κόστους και των θέσεων απασχόλησης που μόνο κατά προσέγγιση μπορούν να προϋπολογιστούν, καθώς η έκταση της εφαρμογής τους εξαρτάται από την εξάπλωση του κορονοϊού και τις αποφάσεις του Eurogroup της 16ης Μαρτίου, συμφώνησαν, ύστερα από διαδοχικές συναντήσεις, οι κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης.

Τα μέτρα εργασιακού χαρακτήρα, που όπως φαίνεται αποτελούν μόνο το πρώτο πακέτο, θα αποτυπώνονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία δίδεται σήμερα στη δημοσιότητα για να κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή.

Πανδημία Covid-19

Ενα 24ωρο μετά αναμένεται να εκδοθούν οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η υλοποίηση ρυθμίσεων που αφορούν την εξασφάλιση της άδειας των γονέων, την αναστολή πληρωμών σε ΕΦΚΑ και ΔΟΥ, αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής του χρόνου εργασίας, ενδεχομένως με αυξημένο διευθυντικό δικαίωμα.

Η κοστολόγηση δύσκολη, ο ακριβής προσδιορισμός όσων θα είναι αποδέκτες μη ασφαλής και το ενδεχόμενο να συνοδευτούν από ένα ακόμη πιο ακριβό πακέτο, εάν μειωθεί ακόμη περισσότερο η ρευστότητα στην αγορά, προκαλεί εφιάλτες στο ολιγομελές επιτελείο που ασχολείται με τον σχεδιασμό των μέτρων στο υπουργείο Εργασίας.

Συσκέψεις

Τα μέτρα υποστήριξης της απασχόλησης και επιμερισμού των ευθυνών συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών με τη συμμετοχή των προέδρων των εργοδοτικών φορέων ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΤΕ και του τ. προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου.

Στη συνέχεια, ύστερα από τη νέα συνάντηση που είχαν οι Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω τρία μέτρα: