Δεν έβγαλε την πολύ μεγάλη είδηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» το βράδυ της Κυριακής. Ο ηγέτης του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επανέλαβε την αισιοδοξία του για το εγχείρημα του «PAO Alive» και τόνισε ότι λίγο πριν ή μετά τα Χριστούγεννα προβλέπεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και κατ’ επέκταση υπογραφές ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς. Τον Ερασιτέχνη, τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και τις τράπεζες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης.
Ο υπάρχων νόμος αναμένεται να τροποποιηθεί αλλά σε ήπια μορφή προκειμένου να διατηρήσει τη θωράκισή του μετά τις επιμέρους αλλαγές (με βασικότερη την προσθήκη του κλειστού γηπέδου μπάσκετ) που θα γίνουν.
Για το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης επισήμανε ότι αρχικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τήρησε όσα προεκλογικά είχε εξαγγείλει, πλην όμως τόνισε ότι η αρχική εμπλοκή ξεπεράστηκε από την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις τράπεζες και την «Dimand».
Ηταν η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αναφορά στην κατασκευαστική εταιρεία «Dimand», η οποία εμπεριέχεται στο έργο του γηπέδου της «Αγια-Σοφιάς» της ΑΕΚ και στο παρελθόν συμμετείχε τόσο στην ανέγερση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και του «AEL F.C. Arena».
Επιπλέον, εξέφρασε την πίστη του ότι οι επιφανείς παναθηναϊκοί θα συνεισφέρουν στο εγχείρημα μόλις υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις και υπογράμμισε ότι η καμπάνια για τη συμμετοχή των φίλων του «τριφυλλιού» στο εξωτερικό θα συνεχιστεί και θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερους παλαίμαχους του συλλόγου.
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα
Αν γίνει ένα γκάλοπ αυτή τη στιγμή στην Ισπανία για τον πιο συμπαθή ποδοσφαιριστή, είναι βέβαιο πως οι φίλαθλοι όλων των ομάδων θα ψηφίσουν τον Χοακίν Σάντσεθ Ροντρίγκεθ. Τον 38χρονο διεθνή εξτρέμ, που είναι γνωστός όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες τόσα χρόνια, αλλά και για το μόνιμο χαμόγελο και τις πλάκες που σκαρώνει συνέχεια.
Μπολιασμένος με το ανδαλουσιάνικο ταμπεραμέντο, γεννημένος σε ένα χωριό έξω από τη Σεβίλη, όταν αποδείχτηκε ότι έχει κλίση στην μπάλα, αποφάσισε να παίξει στις ακαδημίες της Ρεάλ Μπέτις. Μάλιστα, ένας θείος του με το παρατσούκλι «Τσίνο» ήταν αυτός που πίστεψε περισσότερο στο ταλέντο του και καθημερινά τον πηγαινοέφερνε στις προπονήσεις.
Οταν ο θείος έφυγε από τη ζωή, το 2002, ο Χοακίν έζησε τη χειρότερη μέρα της ζωής του ώς τότε κι έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να τον τιμά και να τον αναφέρει ως μέντορά του. Είναι από τα λίγα πράγματα στη ζωή που ο Χοακίν τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα. Δεν διστάζει να διακωμωδεί τον εαυτό του, επειδή «η μητέρα μου με θήλαζε ώς τα 7 μου χρόνια» και γενικά είναι ο τύπος με τον χαβαλέ, αλλά και τις αξίες που τις βάζει πάνω απ’ όλα.
Με το ζόρι πείστηκε να αφήσει το σπίτι του και να μείνει στο οικοτροφείο της Μπέτις, ώστε να μη διακοπεί η καριέρα του άδοξα. Για τον ίδιο λόγο περίπου απέρριψε πρόταση της Τσέλσι, με τον Μουρίνιο να τον θέλει σαν τρελός και τον Ισπανό να αρνείται. «Δεν πρόκειται ποτέ να προσαρμοστώ στον καιρό του Λονδίνου, έχω μάθει να ζω στον ήλιο. Δεν θα προδώσω την Μπέτις και, αν θέλετε να πάω σε μια ομάδα, αυτή είναι μόνο η Βαλένθια». Δηλαδή, πέρα από τον Αμπράμοβιτς, δεν επιθυμούσε ούτε τη Ρεάλ ούτε την Μπαρτσελόνα ούτε φυσικά τη Σεβίλη, τη μεγάλη εχθρό της Μπέτις.
Μάλιστα, για αντίποινα η διοίκηση του διαμήνυσε πως θα πάει δανεικός στην Αλμπαθέτε της Β’ κατηγορίας. Ο Χοακίν πήρε το αμάξι, έκανε 500 χιλιόμετρα και έφτασε στο γήπεδο της υποτιθέμενης νέας ομάδας του και φυσικά δεν βρήκε κανέναν εκεί. Φωτογραφήθηκε με κάτι εργάτες που ήταν στο γήπεδο και, λίγες μέρες μετά, πήγε στη Βαλένθια. Εμεινε πέντε χρόνια εκεί, άλλα δύο στη Μάλαγα, συν δύο στην ιταλική Φιορεντίνα.
Το 2015, ένιωσε την ανάγκη να γυρίσει στη βάση του, αλλά οι «βιόλα» δεν ήθελαν να τον πουλήσουν. Στην τελική διαπραγμάτευση, την τελευταία μέρα των μεταγραφών, ο Χοακίν έσπασε με μπουνιά ένα τραπέζι και δύο δάχτυλα. Παρουσιάστηκε από την Μπέτις με γύψο στο χέρι και 20.000 ανθρώπους να τον αποθεώνουν. Στα 38 του είναι αρχηγός στην ομάδα, βασικός και, προχθές, πέτυχε χατ τρικ στο 3-2 επί της Μπιλμπάο. Ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, το ίδιο πράγμα κάνει. Παίζει για πλάκα…
Για την Ιστορία…

«Για την Ιστορία, θα ήθελα να δω τον Βασίλη Σπανούλη στην εθνική μας ομάδα», «τουίταρε» ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και ομοσπονδιακός για το Προολυμπιακό, Ρικ Πιτίνο. Για την Ιστορία, ο Σπανούλης έχει αποχωρήσει από την Εθνική εδώ και 4 χρόνια και κυρίως είναι αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος (λογικά) είχε λόγο στην πρόσφατη επιστολή των τριών διεθνών. Πολλές φορές η επικοινωνιακή πληθωρικότητα του Αμερικανού ξεπερνάει και το μέτρο που μπορεί η ελληνική πραγματικότητα να αντέξει. Το θέμα είναι ότι «τσίμπησε» και η FIBA. Kαι όλοι μαζί τραγουδάμε: «It’s too good to be true».
Δεν χαρίστηκε ο «Τίγρης»
Θέμα ημερών είναι πλέον η έναρξη των εργασιών για την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χθες έγινε η επίσημη τελετή των υπογραφών της σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την κατασκευαστική ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Σωκράτη Κόκκαλη. Στα κεντρικά της περιφέρειας στη Συγγρού βρέθηκαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου και ο project manager του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος.
Αν περίμενε πάντως κανείς πως θα είχε μόνο τυπική σημασία η χθεσινή τελετή στην περιφέρεια, έπεσε έξω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχασε την ευκαιρία να… πιέσει δημοσίως τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη. Αφού ο τελευταίος σε τοποθέτησή του τόνισε πως μπορεί πλέον να κοιτάει την ΑΕΚ στα μάτια, αφού η υπόσχεση να τρέξουν οι διαδικασίες για την υπογειοποίηση υλοποιήθηκε, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε κι εκείνος να πει ορισμένα πράγματα.
Τον ευχαρίστησε και του θύμισε πως οι χθεσινές ήταν οι προτελευταίες υπογραφές που απαιτούνται για να μη μένει τίποτα σε εκκρεμότητα. Κι αυτό γιατί μένει η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, για τα έργα στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, που επίσης γίνονται με μέρος της επιχορήγησης που δίνει η περιφέρεια για το γήπεδο.
Μάλιστα, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ο Μελισσανίδης ζήτησε από τον Γιώργο Πατούλη να του δώσει ημερομηνία και γι’ αυτό. Ο περιφερειάρχης τού απάντησε πως όπως έγινε και με την υπογειοποίηση που οι υπογραφές υπολογιζόταν να μπουν μετά τις γιορτές και μπήκαν νωρίτερα, το ίδιο θα γίνει και με τη σύμβαση για τις εσωτερικές εργασίες. Αλλά χωρίς να δώσει ημερομηνία…
Η πιο εφιαλτική βραδιά στο Τσάμπιονς Λιγκ

Στις 10 Δεκεμβρίου 2003, ακριβώς πριν από 16 χρόνια, ο Ολυμπιακός έζησε μία από τις πιο ντροπιαστικές βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Στο «Ντέλε Αλπι», τότε έδρα της Γιουβέντους, συνετρίβη 7-0 από τη «Γηραιά Κυρία» – παραμένει έως σήμερα η πιο βαριά ήττα ελληνικής ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ.
Για τέσσερα χρόνια ήταν και η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα ομάδας στη διοργάνωση, έως ότου διέλυσε η Λίβερπουλ με 8-0 την Μπεσίκτας στο «Ανφιλντ» το 2007, για να περάσει πλέον στον τουρκικό σύλλογο αυτή η… διάκριση.
Πριν από το ταξίδι στο Τορίνο, ήταν διάχυτη η αισιοδοξία των «ερυθρόλευκων» ότι πάνε για νίκη στην Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, καθώς η Γιουβέντους είχε ήδη προκριθεί, ήταν αδιάφορη και θα παρατασσόταν με αρκετούς αναπληρωματικούς (όπερ και εγένετο).
Οι παίκτες του Ολεγκ Προτάσοφ όμως έπεσαν γρήγορα από το… ροζ συννεφάκι τους, καθώς ήδη στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 4-0 με δύο γκολ του Τρεζεγκέ και από ένα των Μίκολι και Μαρέσκα. Μετά την ανάπαυλα, οι Ιταλοί διατήρησαν το πόδι στο γκάζι και έφτασαν στο 7-0 με τους Ντι Βάιο, Ντελ Πιέρο και Ζαλαγέτα.
