Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με δεδομένο ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν επέστρεψε από τη Γαλλία, όπου βρέθηκε τις τελευταίες μέρες και για θεραπεία στο τραυματισμένο του πόδι, πρέπει να θεωρείται πλέον από δύσκολο έως αδύνατο να χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα της αυριανής καθοριστικής, τελευταίας αναμέτρησης με τον Ερ. Αστέρα.

Μια αναμέτρηση που θα καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα καταλάβει την 3η θέση του ομίλου και θα συνεχίσει στο Europa League, μια υπόθεση σημαντική και για το πρεστίζ και για τη συγκέντρωση βαθμών στην ειδική βαθμολογία συλλόγων και χωρών.

Στο ματς αυτό οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα για να πάρουν τη νίκη (με οποιοδήποτε σκορ) που θα τους εξασφαλίσει ευρωπαϊκό μέλλον και αύξηση των εσόδων, τα οποία ήδη είχαν εκτοξευθεί με την πρόκριση στους ομίλους.

Οποια ομάδα μπει στους 32 του Europa θα βάλει στο ταμείο της μισό εκατομμύριο, ενώ η νίκη αποφέρει, ως γνωστόν, 2,7 εκατομμύρια.

Αν συμφωνήσουμε ότι ο βιρτουόζος μέσος ακόμη και να έρθει σήμερα και να μπει στην αποστολή δεν θα είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στην 11άδα, τότε ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμη μία μέρα να σκεφτεί τον σχηματισμό με τον οποίο θα αρχίσει το ματς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εκδοχές.

Η μία είναι να βάλει μαζί την τριπλέτα Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, ώστε να γεμίσει τον νευραλγικό χώρο και να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που έχουν: ένας κάθε φορά να μετατρέπεται μεσοεπιθετικός και οι άλλοι δύο να κρατάνε τα μπόσικα.

Η δεύτερη είναι να ποντάρει στην ιδέα η οποία απέδωσε στο Αγρίνιο, τοποθετώντας τον Μασούρα πίσω από τους επιθετικούς, που λογικά θα είναι οι Ελ Αραμπί και Ποντένσε.

Στην άμυνα το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στο πλευρό του Σεμέδο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε έναν μικροτραυματισμό, αλλά από χθες προπονείται κανονικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Φυσικά, ούτε συζήτηση για τους άλλους τρεις που θα είναι οι Σα, Ομάρ και Τσιμίκας.

Πάντως, ο Ερ. Αστέρας, που έχει κάνει απογοητευτικές εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ με βαριές ήττες από Τότεναμ και Μπάγερν, συνέχισε να κρατάει με άνεση (+10) τα πρωτεία στο σερβικό πρωτάθλημα. Νίκησε με 3-1 τη Σπάρτακ Σουμπότιτσα παρότι βρέθηκε πίσω στο 21’.

Απάντησε με γκολ των Γιάντερ, Τεκιάσκι (αυτογκόλ) και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τρομερό ψαλίδι του Τομάνε στο 51’ από ασίστ του Μάριν.

Η ενδεκάδα του Μιλόγεβιτς στο παιχνίδι αυτό ήταν: Μπόριαν – Γκάιτς, Μιλούνοβιτς, Πάνκοβ, Ζάντερ (56’ Ρόντιτς) – Γιόβανσιτς, Ιβανιτς, Μπεν, Μάριν, Βουκάνοβιτς (69’ Βούλιτς), Τομάνε (77’ Πάβκοβ).

Παρεμπιπτόντως, με τη νίκη επί του Παναιτωλικού, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που έσπασε το φράγμα των 4.000 βαθμών στην ιστορία της Α’ Εθνικής και έφτασε τους 4001. Ο δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Παναθηναϊκός που έχει 3.757 βαθμούς. με 3η την ΑΕΚ 3.487 και 4ο τον ΠΑΟΚ.