Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Αντονί Μουνιέ συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα τους «πράσινους» στην προπόνηση της ομάδας στο Κορωπί και είναι απλώς θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επισήμως από τον Παναιτωλικό.
Η προεργασία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη κράτησε περισσότερο από δύο εβδομάδες και σχετιζόταν τόσο με τις επαφές του Γάλλου μεσοεπιθετικού με τους Αγρινιώτες όσο και με τη διαχείριση της ιδιάζουσας περίπτωσής του από τον Παναθηναϊκό.
Αρχικά, αμέσως μετά το πρώτο ενδιαφέρον που έδειξαν για τον Μουνιέ οι άνθρωποι του Παναιτωλικού και τις επαφές που είχαν με τον Κώστα Κωνστάντο, ζήτησαν να πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων του παίκτη για να διαπιστώσουν το επίπεδο της κατάστασής του. Τα νούμερά του ήταν σε καλό επίπεδο παρά την πολύμηνη απραξία του, καθώς ο Γάλλος δούλευε συστηματικά το σώμα του όλο αυτό το διάστημα, τόσο ατομικά όσο και στις ατομικές προπονήσεις στο Κορωπί. Στη συνέχεια ο Μουνιέ συνομίλησε με τον Τσάβι Ρόκα και ο Καταλανός τον προσέγγισε με σεβασμό λέγοντάς του ότι είναι πολύ καλός παίκτης, ότι δεν αμφισβητείται ο επαγγελματισμός του και ότι είναι καλύτερο για όλους και κυρίως για τον ίδιο να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Ο Γάλλος πήρε την οριστική απόφασή του όταν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού ήρθαν στην Αθήνα και μίλησαν μαζί του, δείχνοντάς του ότι τον πιστεύουν. Οσον αφορά το όφελος του Παναθηναϊκού, θα είναι της τάξης των 100.000 ευρώ, ενώ άλλες 100.000 ευρώ θα δοθούν με διακανονισμένες μικρές μηνιαίες δόσεις.
