Νέο κύμα βροχών και καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα.
Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα είναι έντονα, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα κατά το πρώτο μισό της Κυριακής.
Την Κυριακή, οπότε θα γίνει η 37η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, αναμένεται να επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και άνεμοι εντάσεων έως 4 μποφόρ.
Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά το δεύτερο μισό της διαδρομής.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ειδικότερα, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής
2. Στη δυτική Πελοπόννησο από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής.
