Με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη θα συναντηθεί σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος βρίσκεται εκτάκτως στην Αθήνα, με αφορμή το θέμα της πτώχευσης του τουριστικού πράκτορα Thomas Cook.
Η συνάντηση γίνεται προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση, συνεργασία και ο καλύτερος συντονισμός για τα θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν ανακύψει για τον τουριστικό κόσμο της Κρήτης, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του νησιού.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης κάνει λόγο για τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό του νησιού την εφετεινή περίοδο, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κρήτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή στην Κρήτη είναι 15.000 πελάτες του Thomas Cook από την Αγγλία, ωστόσο ζήτημα παραμένει τι θα γίνει με τους 60.000 Γερμανούς που κι αυτοί βρίσκονται στην Κρήτη.
Η οικονομική ζημία για τα ξενοδοχεία της Κρήτη μετριέται σε μια πρώτη εκτίμηση σε δεκάδες εκατομμύρια, πάντα με τα όσα τονίζει ο κ. Χαλκιαδάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, με την ανακοίνωση της χρεοκοπίας, ξενοδόχος του Ηρακλείου, απώλεσε 650.000 ευρώ.
Αναχωρούν τουρίστες με συμβόλαια της Thomas Cook
Σχεδόν χωρίς καμία διαφοροποίηση, με άλλες, όμως, αεροπορικές εταιρείες, θα εκτελεστούν οι πτήσεις επιστροφής των τουριστών στις χώρες διαμονή τους, που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών στην Κρήτη με την Thomas Cook.
Για σήμερα και αύριο ήταν προγραμματισμένες οκτώ πτήσεις από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Μία για το Νιούκαστλ, δύο για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ Λονδίνου, μία για Γλασκόβη, δύο για Μάντσεστερ, μία για Μπέρμινχαμ και μια για Μπρίστολ.
Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, σε δύο περιπτώσεις υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την ώρα, καθώς μια πτήση για το Γκάτγουικ που θα έφευγε 21:50, θα αναχωρήσει τελικά στις 22:25 και μία ακόμη για το Μπέρμινχαμ που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:45, θα αναχωρήσει στις 23:30.
Οι πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» ξεκινούν απόψε στις 21:15. Η δεύτερη πτήση θα αναχωρήσει στις 21:40, η επόμενη στις 22:25 και στη συνέχεια, οι πτήσεις που θα εκτελεστούν είναι στις 23:00 και στις 23:30. Η επόμενη πτήση θα είναι στις 01:05 και αμέσως μετά, αύριο το μεσημέρι στις 14:10 και τελευταία για το διήμερο, αύριο το βράδυ στις 22:15.
