Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ακροδεξιών που οργάνωσε στην πρωτεύουσα της χώρας το πορτογαλικό Nova Ordem Social, με τη συμμετοχή 65 ανθρώπων από διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Το συνέδριο στέφθηκε από αποτυχία καθώς οι περισσότερες θέσεις παρέμειναν κενές.
Την ώρα του συνεδρίου, ακτιβιστές, κρατώντας πανό με αντιναζιστικά συνθήματα, διαδήλωσαν με τη στήριξη αριστερών κομμάτων.
«Δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτό στη χώρα μας να επιτρέπονται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κινημάτων από διάφορες χώρες, που είναι ξενοφοβικά, ρατσιστικά και ανοικτά φασιστικά» είπε στο Reuters η βουλευτής του κόμματος «Μπλόκο», Ιζαμπέλ Πίρες.
Οι διαδηλωτές επέκριναν την κυβέρνηση του σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστο καθώς επέτρεψε τη διεξαγωγή του συνεδρίου.
