Μπορεί να μη βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, όμως η Μάντσεστερ Σίτι έκανε δήλωση πρωταθλητισμού για ακόμα μία χρονιά μετά το εντυπωσιακό, εμφατικό 8-0 κόντρα στην ουραγό Γουότφορντ.
Οι παίκτες του Γουαρδιόλα φαίνεται πως πήραν κατάκαρδα την αναπάντεχη ήττα από τη Νόργουιτς την περασμένη αγωνιστική και ξέσπασαν. Πρώτα στην Ουκρανία με το άνετο 3-0 επί της Σαχτάρ και προχθές με το ακόμα μεγαλύτερο σκορ απέναντι στους Λονδρέζους.
Ηταν ένα απόγευμα που ξεκίνησε με τη Σίτι να καλπάζει και να σκοράρει πέντε φορές στα πρώτα 18 λεπτά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «πολίτες» πάτησαν φρένο και με το 5-0 πήγαν στο ημίχρονο, ενώ έβαλαν άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος. Θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα τέρματα, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να σπάσουν το ρεκόρ της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ, η οποία το 1995 συνέτριψε την Ιπσουιτς με 9-0.
Οπως δήλωσε αφοπλιστικά μετά το ματς ο τερματοφύλακας της Γουότφορντ, Μπεν Φόστερ, «θα μπορούσαμε να φάμε πάνω από δέκα γκολ, ίσως και δώδεκα…»
Ο Μπερνάντο Σίλβα πραγματοποίησε χατ τρικ, ενώ άλλοι πέντε παίκτες μπήκαν στον πίνακα των σκόρερ οι Νταβίντ Σίλβα, Αγουέρο, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε και Οταμέντι.
«Αποδείξαμε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί» δήλωσε ο Πεπ Γουαρδιόλα και πρόσθεσε: «Είπα και μετά την ήττα στο Νόργουιτς ότι αν μας αμφισβητεί κανείς είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μας. Οι ήττες είναι πάντοτε μέσα στο ποδόσφαιρο. Ολοι κάνουν λάθη, έτσι κι εμείς. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι».
