Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακόμη μία τραγωδία που σχετίζεται με τη ελεύθερη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ στο Τέξας, όταν ένα αγοράκι 4 ετών έχασε τη ζωή του όταν το πυροβόλησε ο μόλις 5 ετών αδελφός του.

Την Κυριακή το μεσημέρι, το 5χρονο αγοράκι βρήκε ένα όπλο μέσα στο σπίτι του στο Φορτ Ουόρθ, στο δυτικό Ντάλας, και πυροβόλησε μία φορά εναντίον του αδελφού του, ηλικίας 4 ετών, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Σε αυτήν τη φάση, δεν θα ασκηθεί καμία δίωξη» εναντίον των γονέων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα πέντε που σημειώθηκαν στο Τέξας, όπου έξι παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν λόγω πυροβολισμού, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο στο Τέξας, όπου το 30% των ενήλικων κατοίκων δηλώνει ότι κατέχει τουλάχιστον ένα όπλο. 

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 4χρονου, ένα αγοράκι 6 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στη γειτονική πόλη Άρλινγκτον με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι το πυροβόλησε ένας από τους αδελφούς του.

Επίσης, στην ίδια πόλη, ένα άλλο αγοράκι χαροπαλεύει. Πολλά παιδάκια έπαιζαν σε ένα δωμάτιο, όταν ένα παιδί ηλικίας 10 ετών βρήκε ένα τουφέκι, το έστρεψε εναντίον του άτυχου αγοριού και πάτησε τη σκανδάλη.

Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, ενώ ένα κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε ελαφρύτερα από τα σκάγια. Το όπλο ανήκε σε έναν έφηβο, που βρισκόταν στο σπίτι και υποστήριξε ότι το απέκτησε εν αγνοία των γονέων του, όπως υποστηρίζουν οι ίδιο. Η αστυνομία ερευνά πώς γίνεται να το απέκτησε.

Το τρίτο περιστατικό στο Άρλινγκτον αφορά ένα 8χρονο κορίτσι, που τραυματίστηκε την Κυριακή από τα πυρά ενός ημι-αυτόματου όπλου, το οποίο είχε κλέψει. Σύμφωνα με την εφημερίδα Dallas Morning News, το κορίτσι καθόταν πάνω στο όπλο, όταν εκπυρσοκρότησε.

Επίσης, την Κυριακή το πρωί, μια έφηβη 14 ετών τραυματίστηκε από σφαίρα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Φορτ Ουόρθ, ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις ΗΠΑ, ωστόσο το λόμπι υπέρ της είναι τόσο ισχυρό που είναι πολύ δύσκολο να περάσει περιοριστική νομοθεσία. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ εμμέσως πλην σαφώς αρνείται να πάρει αποστάσεις από τους οπαδούς της οπλοκατοχής, παρά τις εκκλήσεις εξαιτίας των δεκάδων θανάτων από όπλα στις ΗΠΑ.