Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει απαράδεκτο κράτη με πυρηνικά όπλα να υποστηρίζουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

Σε σχόλια που έκανε αργά χθες βράδυ σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AKP στην ανατολική πόλη Σίβα, ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε επίσης το Ισραήλ, λέγοντας ότι τα πυρηνικά του όπλα αποτελούν απειλή για άλλα έθνη.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «μερικά έθνη έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές – όχι μόνο έναν ή δύο, αλλά λένε ότι δεν θα έπρεπε να έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Δεν το δέχομαι αυτό».

«Έχουμε κοντά μας το Ισραήλ. Κανείς δεν τους αγγίζει», σχολίασε.

Μολονότι δεν διευκρίνισε αν η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε ότι «σχεδόν όλα»« τα αναπτυσσόμενα έθνη τα είχαν.