Η ταπεινωτική αποχώρηση Τζόνσον από το Λουξεμβούργο όπου καταγράφηκε μηδενική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit, η ένταση ΗΠΑ-Τεχεράνης που ανεβάζει το θερμόμετρο στον Περσικό Κόλπο, καθώς και η επιχείρηση πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση, συνιστούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις της ημέρας που «γράφουν» πρωτοσέλιδα στο διεθνή Τύπο.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει στον τίτλο του : «Ο Τζόνσον φεύγει ταπεινωμένος καθώς η επίσκεψη του για το Brexit τελειώνει με χάος» και στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έφυγε ταπεινωμένος από το Λουξεμβούργο με τους ισχυρισμούς του για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε. στα Τάρταρα, μετά την χαοτική επίσκεψή του στο Λουξεμβούργο, να τελειώνει με Ευρωπαίο ηγέτη να τον χλευάζει για την ακύρωση συνέντευξης τύπου που θα έδινε λόγω διαδηλωτών. Την ίδια ώρα η Κομισιόν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συνιστά πλέον ευθύνη του Τζόνσον να έρθει με νέες προτάσεις και λύσεις, διαψεύδοντάς τον αναφορικά με τους ισχυρισμούς του ότι υφίσταται πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit.

Στη Γαλλία, η Le Figaro έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Οι προκλήσεις του Ιράν ανεβάζουν την ένταση στον Περσικό κόλπο» και στο σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα τονίζει, μεταξύ άλλων ότι οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι κατηγορούνται ότι έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδιικής Αραβίας με υλικό που προερχόταν από το Ιράν, με την Ουάσιγκτον και το Ριάντ να εξετάζουν την απάντησή τους. Η Humanite από την πλευρά της έχει τίτλο : “Η απαίσια καμπάνια του Νετανιάχου και στο κύριο άρθρο επισημαίνει αναφερόμενη στις σημερινές εκλογές στο Ισραήλ, ότι ουσιαστικά αποτελούν ένα είδος δημοψηφίσματος για τον ισραηλινό πρωθυπουργό.
Στη Γερμανία, «Η Ελλάδα ανακτά την αυτοπεποίθησή της και αποσκοπεί στην πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. Απαιτείται ωστόσο η έγκριση ορισμένων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων ανάμεσα στα οποία και το γερμανικό, παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τη Δεύτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσε το σχετικό αίτημα στον ΕΜΣ και το Eurogroup και δήλωσε ότι “με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η αξιοπιστία και αυτοπεποίθησή της χώρας”. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, μιας και απαιτείται η έγκριση από διάφορα κοινοβούλια κρατών-μελών της Ευρωζώνης, συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για δάνεια του ΔΝΤ ύψους 2,9 δις ευρώ, τα οποία τοκίζονται με 4,91%. Με την πρόωρη αποπληρωμή η Αθήνα θέλει να εξοικονομήσει κάθε χρόνο γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους».

Στις ΗΠΑ τέλος, η Washington Post γράφει στον τίτλο της : «Ο Τράμπ διστάζει να κατηγορήσει ευθέως το Ιράν» με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να κατηγορήσει ευθέως την Τεχεράνη για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, απομακρύνοντας, τουλάχιστον προς το παρόν, τους φόβους για μια στρατιωτική αμερικανο-ιρανική σύγκρουση.
