Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε σημερινό δημοσίευμα που αναφέρει ότι οι Θεσμοί εξέφρασαν ανησυχίες για τα μέτρα ελάφρυνσης σε τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με πηγές από το ΥΠΟΙΚ ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους τηλεδιάσκεψη ή τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σταϊκούρα με εκπροσώπους των Θεσμών.
Από το υπουργείο επισημαίνουν ότι η μόνη επαφή ήταν πριν από δύο εβδομάδες στο συνέδριο του Economist και προσθέτουν ότι «η σχέση και το κλίμα με τους εταίρους μας διαπνέονται από την συνεργασία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Η αντίδραση του ΥΠΟΙΚ ήρθε μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας huffingtonpost.gr, όπου γίνεται λόγος για προβληματισμό των θεσμών για το κατά πόσο θα επηρεάσουν τα μέτρα ελάφρυνσης τα δημοσιονομικά της χώρας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι προβληματισμοί διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
