Απάντηση της Άγκυρας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για «υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας εάν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ», είχαμε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση κάνουν κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως μέλη της Ε.Ε. Τα μηνύματα που δίνονται από την πλευρά μας στο πλέον ανώτατο επίπεδο είναι αρκετά σαφή. Θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση σε αυτό το θέμα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του sigmalive.
Χθες, ο Έλληνας πρωθυπουργός φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία δηλώνοντας πως «όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνέπειες».
