Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επιτροπή γιατρών στο Σουδάν ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τη Δευτέρα, όταν δυνάμεις του στρατού επιτέθηκαν και διέλυσαν βίαια τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο του γενικού επιτελείου, ανέρχονται σε 60.

Πρόκειται για τον τελευταίο απολογισμό που δίνει η επιτροπή, η οποία πρόσκειται στο κίνημα διαμαρτυρίας που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απορρίπτοντας το κάλεσμα για συνομιλίες που απηύθυνε ο επικεφαλής του στρατιωτικού «μεταβατικού» συμβουλίου, που ασκεί την εξουσία αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Όμαρ Ελ Μπασίρ την 11η Απριλίου.

«Παραμένουμε ανοιχτοί σε συνομιλίες με την αντιπολίτευση, χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα», δήλωσε σήμερα ο υποστράτηγος Άμπντελ Φάταχ Ελ Μπουρχάν στο μήνυμά του με την ευκαιρία της εορτής Έιντ αλ Φιτρ, του τέλους του Ραμαζανιού.

Η αιματηρή επιχείρηση του στρατού στο κέντρο του Χαρτούμ εναντίον των διαδηλωτών, που ζητούν επί εβδομάδες να παραδοθεί η εξουσία από τους στρατηγούς σε πολιτική μεταβατική κυβέρνηση, προκάλεσε κατακραυγή σε διεθνές επίπεδο και καταδικάστηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, αλλά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.