Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, όπου κύριο χαρακτηριστικό ήταν η σφοδρή επίθεσή του εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ίδιο του το «σπίτι», χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του. Τα όσα είπε, όμως, φωτογράφιζαν τον εφοπλιστή, τρεις μέρες μετά τη συνέντευξη του τελευταίου στον Alpha όπου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος του πρωθυπουργού.
Η… «μπάλα» πήρε από κοινού τόσο τη Ν.Δ. όσο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής. «Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι η εικονική πραγματικότητα των στατιστικών. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις τους κερδίζεις, τους στήνεις. Αγοράζουν δημάρχους, βουλευτές, δημοσιογράφους, εφημερίδες, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν την κρίση του λαού. Λαό δεν μπορούν να αγοράσουν», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο πρωθυπουργός. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Εκανε λόγο για κάποιους που στήνουν «παράγκα» δημοσκοπήσεων και τόνισε πως ο Πειραιάς δεν θα γίνει το πείραμα της μεταδημοκρατίας.
«Ο Πειραιάς θα τους διαψεύσει. Είναι ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη, της Ηλεκτρικής, της Εθνικής Αντίστασης, των λαϊκών αγώνων. Ο Παύλος Φύσσας ζει και μας δίνει το μήνυμα να μη σταματήσουμε ποτέ και να αγωνιζόμαστε. Να ξαναβάλουμε στην τρύπα τους τα φίδια του ναζισμού. Απευθύνομαι στις νέες και στους νέους: το βόλι τους είναι η ψήφος τους, να δώσουν ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού που σηκώνει κεφάλι», είπε εν μέσω συνθημάτων υπέρ του Παύλου Φύσσα.
«Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. λέγοντας πως το πρόγραμμά τους «τρομάζει τον κόσμο». Αναφέρθηκε αναλυτικά στις τελευταίες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί 7ήμερης εργασίας, σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτών στη δημόσια υγεία, λέγοντας πως κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει να μιλήσει χωρίς χαρτιά, στη συνέχεια το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. σπεύδει να εκδίδει διευκρινιστικές δηλώσεις των όσων είπε.
Βολές κατά Βέμπερ
Από τα βέλη του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο υποψήφιος -για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Δεν χάρηκαν όλοι με τα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Κάποιοι δεν χάρηκαν καθόλου και καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω», είπε και πρόσθεσε με στόμφο: «Τα χρήματα αυτά είναι από τις θυσίες του ελληνικού λαού, κουμάντο να κάνετε στη Γερμανία».
«Εχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος του ελληνικού λαού θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να πει με νόημα κι ένα «άντε γεια» κατά την αποχώρησή του από το μεγάλο λιμάνι της χώρας.
