«Χαράς Ευαγγέλια», παραμονές των εθνικών εκλογών, για τους απολυμένους της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι έπειτα από πολύχρονες διεκδικήσεις, αποφασίστηκε ότι θα λάβουν μεγαλύτερη αποζημίωση.
Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ. δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) αυξάνεται το ποσοστό της αποζημίωσης από 50% σε 67%. Τα επιπλέον ποσά της αποζημίωσης θα δοθούν στους υπόχρεους σε τρεις δόσεις.
Πρόκειται για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν από τις δύο τράπεζες όταν αυτές μπήκαν σε εκκαθάριση και απορροφήθηκαν από Πειραιώς (Αγροτική) και Εurobank (T.T.) αποδεχόμενοι ωστόσο ότι δεν αναγνωρίζεται διαδοχή σε ότι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Το 2012, όταν έγινε η εκκαθάριση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων ο νόμος Βενιζέλου για την εφαρμογή μέτρων εξυγίανση προέβλεπε προνομιακή ικανοποίηση των απαιτήσεων του ΤΧΣ και όχι των δεδουλευμένων (μέρος δώρου Χριστουγέννων, μη ληφθείσες άδειες κλπ) που θα έπρεπε να γίνει από τους εκκαθαριστές και με τη σύμφωνη γνώμη της ΤτΕ.
Το ζήτημα παρέμενε σε εκκρεμότητα μέχρι την άνοιξη του 2015 όταν η κυβέρνηση έκρινε εύλογο το αίτημα πληρωμής των δεδουλευμένων σε πρώτη φάση, όπως και έγινε στα τέλη του 2015.
Ωστόσο, υπήρχε και το ζήτημα του υπολοίπου 50% της αποζημίωση στο οποίο επανήλθαν το 2016 οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΤΕ και της Τ.Τ. Την ίδια περίοδο όμως είχε ξεκινήσει η διαδικασία ενοποίησης των εκκαθαρίσεων και συμφωνήθηκε να εξεταστεί αργότερα, όταν θα έχει προχωρήσει η εκκαθάριση και θα υπάρχουν έσοδα από αυτή.
Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι πλέον, έχει αλλάξει και το πτωχευτικό δίκαιο που αναγνωρίζει την προνομιακή ικανοποίηση των εργαζομένων έναντι των άλλων πιστωτών.
Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2019, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τον ενιαίο εκκαθαριστή, την PQH, εξέτασαν τις δυνατότητες καταβολής και του υπόλοιπου της αποζημίωσης και προέκυψε η καταβολή του 67%.
