Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αύριο, Πέμπτη, θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του οδοντωτού σιδηρόδρομου, τα οποία είχαν διακοπεί από τον Απρίλιο, λόγω των κατολισθήσεων στην κοινότητα της Κάτω Ζαχλωρούς, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως σημειώνει ο ΟΣΕ: «μετά τις πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης του Δήμου Καλαβρύτων και τη σχετική ενημέρωση από τον εργολήπτη Μηχανικό του Δήμου, ο ΟΣΕ σήμερα 22-5-2019 επιθεώρησε με αμαξοστοιχία έργων την κατάσταση της σιδ/κης γραμμής και διαπίστωσε  τη δυνατότητα επανέναρξης λειτουργίας του Οδοντωτού.

Κατόπιν των ανωτέρω αίρεται η απαγόρευση σιδ/κης κυκλοφορίας, η οποία θα γίνεται εφεξής με την παρουσία στελέχους του τοπικού τμήματος συντήρησης γραμμής στο θάλαμο μηχανοδήγησης με ιδιαιτέρα προσεκτική διέλευση των συρμών». 

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΣΕ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέρριπτε την ευθύνη στον ΟΣΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η απουσία δρομολογίων «έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις εκδρομών, διακοπή τουριστικής δραστηριότητας και ακυρώσεις εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα τεράστια οικονομική απώλεια και μαρασμό στην περιοχή».

Ο ΟΣΕ από την πλευρά του ανέφερε πως το γεωλογικό φαινόμενο παρακολουθείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και πως ακολουθεί τις οδηγίες τόσο της αρμόδιας Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής, όσο και του οικείου δήμου και του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο.

Επίσης, γνωστοποιούσε πως προχθες ο Δήμος Καλαβρύτων τον ενημέρωσε πως προέβη στη μερική αποσάθρωση και απομάκρυνση των ετοιμόρροπων τμημάτων των επικίνδυνων βράχων.