Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με σύνθημα «δημόσια υγεία ώρα μηδέν» εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για να προχωρήσουν σε πορεία στο υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, το σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και ο σύλλογος εργαζομένων του «Αγίου Σάββα».

Όπως έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, κεντρικά αιτήματά τους είναι δημόσια υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως και να μην γίνει καμία απόλυση.

«Η δημόσια Υγεία χρειάζεται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα» έγραφε το κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία έκανε λόγο για υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσθέτει ότι «είναι υποκρισία να μιλάει σήμερα η κυβέρνηση για δημόσιο σύστημα υγείας τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι στο 3,5% του ΑΕΠ όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ».