Σε εξέλιξη βρίσκονται, στο Όσλο της Νορβηγίας, προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.
Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει το νορβηγικό κρατικό δίκτυο NRK, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ενώ προσθέτει πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά όπου πραγματοποιούνται τέτοιες συζητήσεις στην πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας.
Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε μια τοποθεσία που έχει παραμείνει μυστική, διαρκούν εδώ και αρκετές ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.
Σε αυτές συμμετέχουν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Έκτορ Ροντρίγκες.
Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή Γεράρδο Μπλάιντ, τον πρώην υπουργό Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Στάλιν Γκονζάλες.
Μάλιστα, για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρου, απαντώντας ότι «βρίσκεται στο εξωτερικό για μια πολύ σημαντική αποστολή».
Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Γουαϊδό, η Νορβηγία περιορίστηκε στο να ζητήσει διεξαγωγή νέων ελεύθερων εκλογών, αφήνοντας την υπόνοια ότι επιθυμεί να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών.
Αντίστοιχες συζητήσεις είχαν πραγματοποιηθεί πριν από καιρό και στην Κούβα.
