Επιτέλους ένα από τα συνδικαλιστικά όργανα των δικαστικών λειτουργών αποφάσισε να υπερασπιστεί τους εισαγγελείς που δέχονται ανοίκειες και αδιανόητες επιθέσεις από το σύνολο όσων κατά τα άλλα «έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
Η Ένωση Εισαγγελέων, στην ανακοίνωσή της, με καθαρό τρόπο δηλώνει ότι: «Μοναδικό γνώμονα των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».
Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκε δημόσια στο ραδιόφωνο και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χ. Σεβαστίδης μια και ως γνωστό το υπόλοιπο προεδρείο της ΕΔΕ διαθέτει αντανακλαστικά αποκλειστικά και μόνο για ό,τι κινείται «εξ αριστερών», ακόμα κι αν πρόκειται για μία απλή κριτική απόφασης.
Αυτό είναι, βέβαια, φυσικό αν κρίνει κανείς από την πολιτική και κομματική τοποθέτηση των μελών του προεδρείου αλλά δεν παύει να είναι εξόφθαλμα αντιφατικό με τον υποτιθέμενο ρόλο μιας δικαστικής ένωσης που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα μέλη της απέναντι σε αδιανόητες ακόμα και προσωπικές επιθέσεις.
